ΑΘΗΝΑ
18:38
|
19.09.2024
Οι αστυνομικοί που ερευνούν σε προκαταρκτικό επίπεδο τα αίτια της έκρηξης την απέδωσαν σε βιομηχανικό ατύχημα, σύμφωνα με την Bild.
Δύο εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν σοβαρά κατάφεραν να διαφύγουν μόνοι τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών της Diehl Defense στην πόλη Τρόισντορφ της Γερμανίας προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς δύο εργαζομένων, ανέφεραν την Παρασκευή τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή, η Bild ανέφερε ότι ο Λαρς Γκούντελ, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Τρόισντορφ, επιβεβαίωσε ότι είχαν κληθεί στο σημείο μιας έκρηξης μέσα σε ένα βιομηχανικό κτίριο που «υπέστη σημαντικές ζημιές».

Οι δύο εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό κατάφεραν να διαφύγουν μόνοι τους από το κτίριο και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Οι αστυνομικοί που εργάζονται στο σημείο για να εξακριβώσουν τα αίτια της έκρηξης προκαταρκτικά την απέδωσαν σε βιομηχανικό ατύχημα, σύμφωνα με την Bild.

Ισχυρισμοί για εμπλοκή της Ρωσίας σε προηγούμενη έκρηξη σε εργοστάσιο της Diehl

Στις αρχές Μαΐου, μια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα εργοστάσιο στο Βερολίνο που ανήκε στην ίδια κατασκευάστρια όπλων, την Diehl. Η εταιρεία παράγει, μεταξύ άλλων όπλων, το σύστημα αεράμυνας IRIS-T, αρκετές μονάδες του οποίου η γερμανική κυβέρνηση έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία από τα τέλη του 2022. Τον επόμενο μήνα, η Bild και η Wall Street Journal υποστήριξαν ότι η Μόσχα μπορεί να είχε ρόλο στο περιστατικό.

Τον Απρίλιο, οι γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι συνέλαβαν δύο γερμανο-ρώσους με διπλή υπηκοότητα ως ύποπτους ότι σχεδίαζαν να υπονομεύσουν την τοπική στρατιωτική υποδομή, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων των ΗΠΑ, κατόπιν εντολής ρωσικών υπηρεσιών. Σχολιάζοντας καταγγελίες για ρωσικές δραστηριότητες δολιοφθοράς στη Δύση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επέμεινε τον Ιούλιο ότι «όλες αυτές οι υποθέσεις και οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμες και δεν είναι τίποτα άλλο από υποκίνηση ρωσοφοβικής υστερίας».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα