ΑΘΗΝΑ
23:14
|
19.09.2024
Χθες βράδυ οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ με χρήση πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης.
Ασθενοφόρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των ανθρώπων, που τραυματίστηκαν από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Μπέλγκοροντ και την περιφέρεια Μπέλγκοροντ, έφτασε τους 46. Η κατάσταση ενός τραυματισμένου παιδιού παραμένει σοβαρή, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ στο κανάλι του στο Telegram.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

5 πολίτες σκοτώθηκαν- τα θερμά μου συλλυπητήρια απευθύνονται σε όλους τους συγγενείς και τους οικείους τους. 46 πολίτες τραυματίστηκαν- 37 βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομεία, 7 από αυτούς – παιδιά. Ένα παιδί βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί θα αναφέρουν τώρα την τρέχουσα κατάστασή του και τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η υγεία του. Δύο ενήλικες ασθενείς προετοιμάζονται για μεταφορά στη Μόσχα. Παραμένουμε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Υγείας- θα παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια.

Το χρονικό της επίθεσης

Χθες βράδυ οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ με χρήση πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS) αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Μάλιστα, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε κανάλι στο Telegram, ένας εκ των πυραύλων χτύπησε πολιτικό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον θάνατο και των τριών επιβατών του.

Αποτέλεσμα βομβαρδισμού σε κτήριο

Η επίθεση είναι μέρος της τρομοεκστρατείας και του αδιάκριτου βομβαρδισμού των συνοριακών περιφερειών από πλευράς Ουκρανίας. Στο παρελθόν, οι ίδιοι βομβαρδισμοί έχουν λάβει χώρα στο Κουρσκ, το Βορόνιεζ αλλά και το Ροστόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα