ΑΘΗΝΑ
04:33
|
02.10.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης, είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα τον περασμένο Ιούλιο, αλλά η κωλυσιεργία της δικαιοσύνης ήταν πρωτοφανής.
Μετά από 16 μήνες στις αλβανικές φυλακές θα φύγει για τις Βρυξέλλες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκτό έκανε το πρωτοδικείο του Φίερι στην Αλβανία το αίτημα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη, για πρόωρη αποφυλάκιση, όπως δικαιούται σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία αφού έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Παρότι η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα Μπελέρη χαρακτηρίζοντάς τον «αμετανόητο», το δικαστήριο έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι για την αποφυλάκισή του με μόνο περιοριστικό όρο να επικοινωνεί τηλεφωνικά κάποιες φορές τον μήνα με το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Χειμέρρας, δεδομένου ότι θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να ασκεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Φρέντι Μπελέρης μεταφέρθηκε για τα διαδικαστικά στη φυλακή και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος περίπου στις 4 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Μπελέρη, που παρέμεινε για 16 μήνες στη φυλακή, θα περιμένουν έξω από τη φυλακή δεκάδες κάτοικοι της Χειμάρρας που ετοιμάζουν γιορτή για την αποφυλάκισή του.

Σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη, ο αδελφός του Λεονάρδος χαρακτήρισε «αναμενόμενη την απόφαση και ευχάριστο γεγονός» προσθέτοντας ωστόσο ότι η δικαίωση θα έρθει όταν αθωωθεί και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μπελέρη, όπως αναφέρει το himara.gr, ρωτήθηκε από τα αλβανικά μέσα μετά την δίκη εάν χαρακτηρίζει την σημερινή απόφαση ως δικαστική νίκη για να απαντήσει «Όχι! Ο ιδιοκτήτης που έχει τα κλειδιά της φυλακής και όλα τα άλλα, έδωσε εντολή να τον βγάλουν μετά τις εκλογές»

Το αίτημα αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλακή από δικαστήριο στην Αλβανία για ενεργητική δωροδοκία κατά τη διάρκεια των εκλογών στη Χειμάρρα, είχε κατατεθεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Το αλβανικό δικαστήριο, μετά από τρεις αναβολές είχε ξεκινήσει στις 31 Ιουλίου την εκδίκαση του αιτήματος, ωστόσο με την πρόφαση ότι χρειάζεται αξιολόγηση από τις Αρχές των φυλακών έδωσε αναβολή ξανά για τις 2 Σεπτεμβρίου, προφανώς με σκοπό το να παραμείνει ο Φρέντι Μπελέρης έγκλειστος κατά τη διάρκεια των νέων εκλογών στη Χειμάρρα, που τελικά ανέδειξαν δήμαρχο τον εκλεκτό του Έντι Ράμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ισραήλ-Εκτοξεύσεις εκατοντάδων πυραύλων από το Ιράν-Αντίποινα προανήγγειλε το Ισραήλ (upd)

Ανώτατη διάκριση της Κίνας στον πανεπιστημιακό Κώστα Γουλιάμο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

Προετοιμαστείτε για μακρά κόντρα με τις ΗΠΑ λέει Ρώσος υφυπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα