ΑΘΗΝΑ
00:57
|
20.09.2024
Κηρύχθηκε απόψε σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» λόγω λειψυδρίας με απόφαση της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Λειψυδρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, στη Χαλκιδική, κηρύχθηκε απόψε σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» λόγω λειψυδρίας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

 Η κήρυξη της έκτακτης κατάστασης τίθεται σε ισχύ από σήμερα και τουλάχιστον ως τις 27 Σεπτεμβρίου με πιθανή την δυνατότητα παράτασης.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, δήλωσε πως η κατάσταση της επάρκειας της ποσότητας του νερού αυτή τη χρονική περίοδο στο Δήμο «είναι δραματική» και διαβεβαίωσε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια «με όλες μας τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε, με κάθε πρόσφορο νόμιμο τρόπο».

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας είναι Δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης το 2010. Ο Δήμος Νέας Προποντίδας είναι ένας από τους πέντε Δήμους του Νομού Χαλκιδικής.

Η μάστιγα της λειψυδρίας χτυπά την Ελλάδα

Δεν είναι η μόνη περιοχή της χώρας που υποφέρει από λειψυδρία και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Από ικανές ποσότητες νερού υποφέρουν πολλά νησιά του Αιγαίου (ειδικά αυτά που έχουν τη μάστιγα του υπερτουρισμού) αλλά και περιοχές της Κορίνθου με τους Δήμους Βέλου-Βόχας, Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων που επίσης έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω λειψυδρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα