ΑΘΗΝΑ
16:48
|
21.09.2024
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις πλημμύρες στο νοτιοανατολικό Μαρόκο.
Ένα αυτοκίνητο περνά μέσα από έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά από πλημμύρα στην περιοχή Zagora του Μαρόκου στις 7 Σεπτεμβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 αγνοούνται μετά τις πλημμύρες στο νοτιοανατολικό Μαρόκο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές την Κυριακή, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Τα πτώματα οκτώ ανθρώπων ανασύρθηκαν, ενώ άλλα 15 εξακολουθούν να αγνοούνται από τις πλημμύρες που προκάλεσαν την κατάρρευση πολλών σπιτιών στην πόλη Tata», δήλωσε στο τοπικό Channel 2 ο Ομάρ Μπαχούς, δήμαρχος της περιοχής Tamanart.

Οι πλημμύρες, που έπληξαν το βράδυ του Σαββάτου, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή, η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας του Μαρόκου προειδοποίησε για καταιγίδες που αναμένεται να φέρουν βροχοπτώσεις έως και 150 mm σε αρκετές περιοχές της βορειοαφρικανικής χώρας.

Ο Μπαχούς είπε νωρίτερα στο Anadolu ότι οι πλημμύρες έχουν διαταράξει τους δρόμους και έχουν διακόψει τις γραμμές επικοινωνίας στην πόλη, καθιστώντας δύσκολο τον ακριβή προσδιορισμό του αριθμού των αγνοουμένων.

Το νότιο Μαρόκο αντιμετωπίζει έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες αναπλήρωσαν τις δεξαμενές της χώρας που υπέφεραν από έλλειψη νερού λόγω της μείωσης των βροχοπτώσεων τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οι νεροποντές έχουν θέσει επίσης κινδύνους για τον αγροτικό τομέα της χώρας.

Την Τετάρτη, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των ξαφνικών πλημμυρών που σάρωσαν πόλεις στο ανατολικό Μαρόκο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Κίνα: Εκτόξευση έξι νέων δορυφόρων στο Διάστημα

Ρωσία: Ασφαλής αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων με χρήση…λάμπας

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα