ΑΘΗΝΑ
11:00
|
20.09.2024
Σε δήλωσή του ο τέως πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα τονίζει πως τα θύματα ήταν ανυπεράσπιστοι πολίτες.
Παλαιστίνιες από τον καταυλισμό αλ Μαουάσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γραπτή δήλωση για το νέο λουτρό αίματος που προκάλεσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός στον καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων αμάχων στο Αλ Μαουάσι εξέδωσε σήμερα ο Μαρουάν Τουμπάσι πρόεδρος του «Παλαιστινιακού Εθνικού Φόρουμ για την Αλληλεγγύη των Λαών» και τέως πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει η ισραηλινή κατοχή «συνεχίζει τον πόλεμο της εξόντωσης και μέσω της διάπραξης μιας νέας βάναυσης σφαγής εναντίον αμάχων στο Αλ Μαουάσι που βρίσκεται κοντά στην πόλη Χαν Γιούνις στη Γάζα.

Ο Μαρουάν Τουμπάσι καταδίκασε τη διάπραξη της νέας σφαγής ανυπεράσπιστων πολιτών από τον ισραηλινό στρατό κατοχής σε περιοχή που η ισραηλινή εγκληματική κατοχή ισχυρίζεται ότι είναι «ασφαλής», επισημαίνοντας πως το νέο λουτρό αίματος που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους «επιβεβαιώνει τη συνέχιση της προσέγγισης της φασιστικής κατοχικής κυβέρνησης για γενοκτονία χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα και πυραύλους και πολιτική υποστήριξη».

Μαρουάν Τουμπάσι

Ο Τουμπάσι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της κατοχής περί της «παρουσίας ενόπλων μεταξύ αμάχων» προσθέτοντας ότι όλοι οι μάρτυρες και οι τραυματίες ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων μεγάλου αριθμού γυναικών και παιδιών, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων οικογενειών που θάφτηκαν με βομβαρδισμούς που δημιούργησαν κρατήρες βάθους εννιά μέτρων από πυραύλους που ζύγιζαν έναν τόνο.

Κάλεσε έτσι τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει σε παγκόσμια εκστρατεία  άσκησης πιέσεων στις κυβερνήσεις ώστε να επιβάλλουν κυρώσεις και μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο όπλων.

Ο τέως πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ή εξήγηση για το ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης καθυστερούν τις αποφάσεις τους σχετικά με τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας κατά του παλαιστινιακού λαού και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης έναντι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Nετανιάχου και των εγκληματιών εταίρων του, υπουργών Μπεζαλέλ Σμότριτς και Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα