ΑΘΗΝΑ
11:34
|
20.09.2024
Η δημοτικότητα του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ έχει μειωθεί δραματικά μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι για το κόμμα.
Κιρ Στάρμερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δημοτικότητα του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ έχει μειωθεί δραματικά μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι για το κόμμα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Political Pulse της Ipsos.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε τροχιά συντριπτικής νίκης νωρίτερα μέσα στο έτος, η δημοσκόπηση αποκαλύπτει μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των ψηφοφόρων.

Η έρευνα αποκαλύπτει σημαντική αύξηση των δυσμενών απόψεων τόσο για τους Εργατικούς όσο και για τα βασικά στελέχη τους, όπως ο Στάρμερ και η σκιώδης καγκελάριος Ρέιτσελ Ριβς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ipsos:

Το 55% πιστεύει ότι τα πράγματα στη Βρετανία οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση (+3 μονάδες από τον Αύγουστο). Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο από το τελικό ποσοστό που καταγράφηκε επί Συντηρητικών πριν από τις γενικές εκλογές (62% στα τέλη Ιουνίου), αλλά είναι υψηλότερο από το πρώτο ποσοστό που καταγράφηκε μετά τη νίκη των Εργατικών, 49%, στις αρχές Ιουλίου.

Η Ipsos πραγματοποίησε συνεντεύξεις με 1.147 ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω από όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 6 και 9 Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που οι Εργατικοί παραμένουν πιο δημοφιλείς από το Συντηρητικό κόμμα, ο διευθυντής πολιτικής της Ipsos Κίραν Πέντλι προειδοποίησε για «πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια» για τον Starmer και την ομάδα του.

Ο Πέντλι σχολίασε τα νούμερα, σημειώνοντας ότι ενώ οι αντιλήψεις για τους Εργατικούς εξακολουθούν να ξεπερνούν εκείνες για τους Συντηρητικούς, η απότομη πτώση από τον Αύγουστο αποτελεί αιτία ανησυχίας.

Αυτό συμβαίνει καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με «δύσκολες επιλογές» που είχαν προβλεφθεί από πολιτικούς σχολιαστές νωρίτερα φέτος, επιλογές που τώρα επηρεάζουν τη δημόσια εικόνα των Εργατικών.

Ωστόσο, οι προοπτικές των Εργατικών δεν είναι εντελώς δυσοίωνες. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ενώ οι Συντηρητικοί έχουν βελτιωθεί ελαφρώς από τις γενικές εκλογές, η ανάκαμψή τους παραμένει υποτονική.

Επιπλέον, ο Στάρμερ εξακολουθεί να διαθέτει υψηλότερη καθαρή βαθμολογία εύνοιας από οποιονδήποτε από τους υπόλοιπους υποψηφίους στον διαγωνισμό για την ηγεσία των Συντηρητικών, συμπεριλαμβανομένων των Ρόμπερτ Τζένρικ, Τζέιμς Κλίβερλι, Κέμι Μπάντενοχ και Τομ Τούντενχατ.

Με τις επόμενες γενικές εκλογές να απέχουν ακόμη χρόνια, υπάρχει χρόνος για τους Εργατικούς να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα