ΑΘΗΝΑ
22:47
|
19.09.2024
Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένοι σε περιοχές που βυθίστηκαν ημέρες μετά τις μαζικές πλημμύρες.
Πλημμύρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένοι σε περιοχές που βυθίστηκαν ημέρες μετά τις μαζικές πλημμύρες στη βορειοανατολική πόλη της Νιγηρίας, δήλωσε το Σάββατο απεσταλμένος του ΟΗΕ.

Ο μόνιμος και ανθρωπιστικός συντονιστής του ΟΗΕ στη Νιγηρία Μοχάμεντ Μαλκ Φαλ δήλωσε ότι η έλλειψη κονδυλίων παρεμποδίζει την εκκένωση πολλών ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί σε περιοχές που βυθίστηκαν από τις σφοδρές πλημμύρες της Τρίτης στο βορειοανατολικό Μαντούρι, τις χειρότερες των τελευταίων τριών δεκαετιών.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε ακόμη χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε περιοχές όπου το νερό δεν έχει ακόμη υποχωρήσει», δήλωσε ο Φαλ στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Μαϊντουγκούρι το Σάββατο, αφού επισκέφθηκε εκτοπισμένους στους καταυλισμούς τους.

Είπε ότι προτεραιότητα των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ είναι να συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Νιγηρίας για την εκκένωση των θυμάτων από τις πλημμυρισμένες περιοχές και να παράσχουν βοήθεια στους εκτοπισμένους για να τους βοηθήσουν να ανακάμψουν από τις τραυματικές εμπειρίες.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανησυχούν επίσης για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία από τις πλημμύρες, είπε.

Είπε ότι η ανθρωπιστική κοινότητα δεν μπορεί να δώσει τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πλημμύρες τώρα, καθώς η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (NEMA) επιβεβαίωσε 37 θανάτους και 58 τραυματισμούς σε περιστατικά που σχετίζονται με τις πλημμύρες.

Η αρχή δήλωσε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, ενώ 414.000 ακόμη έχουν εκτοπιστεί.

Περισσότεροι εκτοπισμένοι αξιολογήθηκαν και καταγράφηκαν σε καταυλισμούς εσωτερικά εκτοπισμένων το Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα