ΑΘΗΝΑ
18:00
|
19.09.2024
Ένας στους 10 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, πάει δεξιότερα και 1 στους 4 δηλώνει αναποφάσιστος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Δημοσκόπηση Alco
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύ υψηλό ποσοστό σημειώνει στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, σημειώνοντας εισροή πολιτών που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τέταρτος ενώ όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση υπάρχει σαφής άνοδος για την Ελληνική Λύση. Αυτό που καταδεικνύεται από τη δημοσκόπηση είναι ότι τα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζουν μία κάποια δυναμική.

Ένας στους 10 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, πάει δεξιότερα και 1 στους 4 δηλώνει αναποφάσιστος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 23,7%, με 13,2% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 9.9%, ενώ σταθερά τέταρτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 9.1%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,7%, Νίκη με 3,8%, με 3,4% η Φωνή Λογικής, Πλεύση Ελευθερίας, με 3%, 2% ΜεΡΑ25 και 1,2% η Νέα Αριστερά. 

prothesi-psifoy_6eca0.jpg

prothesi2_3fe52.jpg

Διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο απόλυτος διχασμός παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μικρό προβάδισμα έναντι των άλλων καταγράφει ο Στέφανος Κασσελάκη, αλλά όχι σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει ο Κώστας Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Alco, δεν υπάρχει πρόσωπο που να θεωρεί ότι αν ήταν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πολλαπλασίαζε το κόμμα τη δύναμή του.

Σε ότι αφορά στα ποσοστά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο δεν είναι υποψήφιος, συγκεντρώνει ποσοστό 11%, ακολουθεί οριακά ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης με 6%, η Όλγα Γεροβασίλη με 4% και οι Φαραντούρης, Αρβανίτης, Τεμπονέρας και Απόστολος Γκλέτσος με 1%. Σημαντικά ποσοστά καταγράφουν όσοι επιλέγουν κανέναν με 29% ενώ 31% δεν απάντησαν.

Διαφορετική είναι η εικόνα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχει σαφές προβάδισμα ο Στέφανος Κασσελάκης, με 1 στους 3 να τον στηρίζουν.

syriza1_3eb0f.jpg

syriza2_bc5ad.jpg

syriza3_6f0c5.jpg

syriza_f38dd.jpg

ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του κόμματος με ποσοστό 28,7%, ενώ ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 23,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 17,2% και ο Παύλος Γερουλάνος με 9,4%.

pasok1_cdb05.jpg

Το ζευγάρι του δεύτερου γύρου δεν έχει κλειδώσει, ωστόσο η δημοσκόπηση έδωσε τρία πιθανά σενάρια. Στο σενάριο Ανδρουλάκης-Δούκας επικρατεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 43,8% έναντι 33,1%.

Αντίστοιχη είναι η «νίκη» Ανδρουλάκη και σε μία πιθανή αναμέτρηση με την Άννα Διαμαντοπούλου με τα ποσοστά να είναι 44% έναντι 31,4% ενώ νικητής αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης και στο σενάριο αναμέτρησης στον δεύτερο γύρο με τον Παύλο Γερουλάνο.

androylakis-doykas_b9dee.jpg
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα