ΑΘΗΝΑ
18:34
|
19.09.2024
Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν τουλάχιστον δύο κατηγορίες κατά του Ράιαν Γ. Ρουθ που προσπάθησε χτες να δολοφονήσει τον Ντ. Τραμπ.
Ράιαν Γουέσλι Ρουθ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πρώτες δύο κατηγορίες σε βάρος του 58χρονου φιλοουκρανού Αμερικανού Ράιαν Γουέσλι Ρουθ που επιχείρησε το βράδυ της Κυριακής, 15 Σεπτέμβρη, να πυροβολήσει τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα σε γήπεδο γκολφ, απήγγειλαν απόψε οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για κατηγορίες που επισείουν ποινή φυλάκισης 15 και 5 ετών αντίστοιχα και μπορεί να επιτρέψουν τη συνέχιση της προφυλάκισής του όσο συνεχίζεται η έρευνα: Δίωξη για κατοχή πυροβόλου όπλου από άτομο καταδικασμένο για κακούργημα και δίωξη για κατοχή πυροβόλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.

Στην πορεία το κατηγορητήριο αναμένεται να διευρυνθεί και με την κατηγορία της διαφαινόμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρουθ έχει καταδικαστεί δύο φορές στη Βόρεια Καρολίνα, το 2002 για κατοχή όπλου μαζικής καταστροφής και το 2019 για κατοχή κλεμμένων αγαθών.

Ρεπορτάζ των New York Times ανέφερε ότι είχαν πάρει συνέντευξη από τον Ράιαν Γουέσλει Ρουθ το 2023 για ένα άρθρο σχετικά με Αμερικανούς που ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά τον ουκρανικό στρατό. Τότε είχε επιβεβαιώσει πως είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία και είχε περάσει αρκετούς μήνες εκεί το 2022 και προσπαθούσε να στρατολογήσει Αφγανούς στρατιώτες που διέφυγαν από τους Ταλιμπάν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Συνέντευξη είχε δώσει το 2022 και στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek όταν ήταν 56 ετών και είχε ήδη μεταβεί στην Ουκρανία, δηλώνοντας την θερμή υποστήριξή του στον ουκρανικό στρατό και προπαγανδίζοντας την στρατολόγηση και άλλων μισθοφόρων στην πλευρά του Κιέβου.

Δύο επίδοξοι δολοφόνοι σε βιντεάκια της…Blackrock

Συμπτωματικά (;) και ο Ρουθ, όπως και ο 20χρονος Αμερικανός Τόμας Μάθιου Κρουκς που είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Τραμπ στις 13 Ιουλίου στην Πενσυλβάνια σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση, συμμετείχε σε διαφημιστικό σποτάκι του κερδοσκοπικού πανίσχυρου ταμείου Blackrock που θεωρείται ο μεγαλύτερος επενδυτής κεφαλαίων διεθνώς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα