ΑΘΗΝΑ
18:03
|
19.09.2024
Η έκρηξη σημειώθηκε σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας προκαλώντας την εκκένωση παρακείμενων περιοχών.
Από την πυρκαγιά στον πετρελαιαγωγό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε απόψε σε χημική βιομηχανία στο Λα Πόρτε του Τέξας μετά από φωτιά σε πετρελαιαγωγό και παρακείμενη χορτολιβαδική έκταση στη διάρκεια της οποίας κάηκαν και κολώνες ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα τοπικό μπλακάουτ σε πάνω από 5.500 σπίτια και επιχειρήσεις.

Προηγήθηκε η φωτιά στον πετρελαιαγωγό που έκανε τις αρχές να εκδώσουν εντολή εκκένωσης της περιοχής για λόγους ασφαλείας αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η έκταση στην οποία βρίσκεται ο πετρελαιαγωγός είναι ιδιοκτησίας της εταιρίας  CenterPoint Energy, Inc. η οποία παρέχει ηλεκτρικό και φυσικό αέριο σε πελάτες σε διάφορες αγορές στις αμερικανικές πολιτείες Ιντιάνα, Οχάιο, Λουιζιάνα, Μινεσότα, Μισισιπή και Τέξας.

Η εταιρία σε ανακοίνωσή της υποστήριξε πως «ελέγχει το συμβάν» που σημειώθηκε στο Λα Πόρτε και διευκρίνισε πως δεν σχετίζεται με τις επιχειρήσεις ή τον εξοπλισμό τής.

Εξαιτίας της φωτιάς δε δόθηκε μόνο εντολή εκκένωσης κατοικημένων παρακείμενων περιοχών. Δόθηκε και εντολή ανάσχεσης της κίνησης οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της λεωφόρου Spencer Highway.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

«Μηδενική ανοχή» στους παραβάτες του ΚΟΚ υπόσχεται η ΕΛΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα