ΑΘΗΝΑ
20:17
|
19.09.2024
Εμφύλιος, πλημμύρες, πείνα και επιδημία χολέρας περιγράφουν την απελπιστική ανθρωπιστική κατάσταση στο Σουδάν.
Το 70% των νοσοκομείων της χώρας υπολειτουργεί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 315 έφτασε ο συνολικός αριθμός των νεκρών από το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας στο Σουδάν, ανακοίνωσε, χθες Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας της χώρας, καθώς τον τελευταίο μήνα τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί σε 9.533.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρες κήρυξαν επιδημία χολέρας, στις 12 Αυγούστου, την ίδια ώρα που η ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα είναι απελπιστική λόγω του εμφυλίου που μαίνεται μεταξύ του Στρατού και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης, με εκατομμύρια εκτοπισμένους να υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος του πολέμου, αλλά και των τελευταίων καταστροφικών πλημμυρών που άφησαν πίσω τους 225 νεκρούς.

Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε περισσότερα από 35.000 σπίτια, ενώ περισσότεροι από 178.000 Σουδανοί έχουν εκτοπιστεί σε 15 από τις 18 πολιτείες της χώρας από τον Ιούνιο, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). 

Όσο αφορά στη χολέρα, κρούσματα της οποίας έχουν εντοπιστεί σε 12 από τις 18 περιφέρεις της χώρας, ο υπουργός Υγείας Μοχάμεντ Ιμπραήμ ανέφερε ότι παρόλο που ξεκίνησε εκστρατεία εμβολιασμού τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, το ξέσπασμα της νόσου δεν μπορούσε να περιοριστεί, επιβαρύνοντας τραγικά το υγειονομικό σύστημα που παραπαίει καθώς το 70% των νοσοκομείων δεν λειτουργούν πλήρως.

Χαρακτηριστική της ανθρωπιστικής κρίσης στο Σουδάν είναι και η πρόσφατη προειδοποίηση της UNICEF, ότι δεκάδες χιλιάδες ανήλικοι κινδυνεύουν από την πείνα, καθώς ο πόλεμος και οι εκτοπισμοί έχουν οδηγήσει περισσότερα από 700.000 παιδιά σε κατάσταση υποσιτισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς εργαζομένων του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα