ΑΘΗΝΑ
20:29
|
19.09.2024
Την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Μέλλον θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
OHE
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ερχόμενη Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 και Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη η «Σύνοδος για το Μέλλον» με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Σύνοδος για το Μέλλον γίνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες και αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις και να μεταρρυθμίσει το διεθνές σύστημα ώστε να είναι έτοιμο για το μέλλον.

Τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στη σύνοδο είναι τα ακόλουθα:

Παγκόσμια Διακυβέρνηση: Μεταρρύθμιση και ενίσχυση των διεθνών θεσμών ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως οι πανδημίες και η κλιματική αλλαγή.

Κλιματική Δράση: Προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν.

Ειρήνη και Ασφάλεια: Αντιμετώπιση των νέων απειλών για τη διεθνή ειρήνη, όπως οι κυβερνοεπιθέσεις και η εξάπλωση προηγμένων όπλων.

Ψηφιακή εποχή: Δημιουργία πλαισίων διακυβέρνησης για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η προστασία δεδομένων και η κυβερνοασφάλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα