ΑΘΗΝΑ
21:35
|
19.09.2024
Η ρωσική πόλη Τορόπετς της περιφέρειας Τβερ εκκενώνεται μερικώς μετά από χτύπημα που, σύμφωνα με το Κίεβο, έπληξε αποθήκη πυρομαχικών.
Πλάνα φέρονται να εικονίζουν σφοδρότατη έκρηξη στην περιφέρεια Τβερ της Ρωσίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διατάχθηκε μερική εκκένωση στο Τορόπετς, μιας πόλης περίπου 11.000 κατοίκων στα βορειοδυτικά της Μόσχας, όπου «θραύσματα» ενός ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που καταρρίφθηκε προκάλεσαν φωτιά, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τβερ, Ιγκόρ Ρουντένια, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η τοπική αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε για να αναχαιτίσει ένα εχθρικό UAV, είπε ο Ρουντένια, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν για τον «περιορισμό» της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από «πτώση θραυσμάτων drone».

Ο κυβερνήτης διέταξε «μερική εκκένωση των κατοίκων από την περιοχή όπου δραστηριοποιείται η αεράμυνα και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για να περιορίσουν τη φωτιά», σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Πλάνα δείχνουν μια τεράστια φωτιά κοντά στην πόλη με εκρήξεις και καπνούς να καλύπτουν μεγάλο τμήμα του ουρανού.

Το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters επικαλούνται ουκρανικές πηγές που ανέφεραν ότι χτυπήθηκε μια αποθήκη πυρομαχικών.

Ο στρατιωτικός χώρος φέρεται να φιλοξενούσε δεξαμενές καυσίμων, καθώς και βλήματα πυροβολικού, βαλλιστικούς πυραύλους και εκρηκτικά σε μια σειρά από αποθήκες, σημειώνει το BBC.

Το BBC, αναφέρει πως ένα στρατιωτικό οπλοστάσιο, αξίας σχεδόν 39 εκατομμυρίων δολαρίων, φέρεται να καταστράφηκε σε μια σειρά εκρήξεων. Η NASA ανέφερε μια σειρά από πηγές θερμότητας από δορυφορικές εικόνες, ενώ αναφέρεται και ότι η περιοχή κλονίστηκε από μια σεισμική δόνηση, προσθέτει το βρετανικό μέσο.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Ουκρανίας, Αντρίι Κοβαλένκο, δήλωσε στο Telegram ότι εκτός από τα δικά της πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Grad, η Ρωσία είχε επίσης αρχίσει να αποθηκεύει στο Τορόπετς βορειοκορεατικούς πυραύλους.

Το BBC σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει κανέναν από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Το Τορόπετς βρίσκεται περίπου 380 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μόσχας και περίπου 470 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Συνολικά 54 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πέντε ρωσικές περιοχές, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ένα drone καμικάζι χτύπησε λεωφορείο στη συνοριακή πόλη Σεμπέκινο, τραυματίζοντας τέσσερις πολίτες, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ. Η πόλη, με πληθυσμό 40.000 πριν από την έναρξη του πολέμου, βομβαρδίζεται συχνά και δέχεται επιθέσεις από drones από το 2022.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιδρομές με drone βαθιά μέσα στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, στοχεύοντας κυρίως ενεργειακές υποδομές, αλλά και πλήττοντας κατοικημένες περιοχές. Νωρίτερα αυτό το μήνα, UAV έπληξαν τρεις ψηλές πολυκατοικίες στην πόλη Ράμενσκογε έξω από τη Μόσχα, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ουκρανικές αντιαεροπορικές άμυνες ενεργοποιήθηκαν εναντίον επερχόμενων ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Σέρχι Πόπκο.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για εκρήξεις στη βορειοανατολική πόλη Σούμι της Ουκρανίας, κοντά στα ρωσικά σύνορα, και αργότερα οι περιφερειακές αρχές ανέφεραν πως καταρρίφθηκαν 16 drones. Ωστόσο, οι αρχές αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν εφεδρικά συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας αφού οι ενεργειακές υποδομές δέχθηκαν επανειλημμένα πυρά.

Συνολικά, η ουκρανική αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 46 από τα 52 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Μόσχα πάνω από τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στην κεντρική περιοχή του Κιροβοχράντ, ενώ μια 90χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στο Κροπιβνίτσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα