ΑΘΗΝΑ
15:15
|
20.09.2024
Στο Κεντάκι των ΗΠΑ, ένας σερίφης συνελήφθη καθώς φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε δικαστή.
Ο σερίφης Μίκι Στάινς κατηγορείται για τον θανάσιμο πυροβολισμό δικαστή Κέβιν Μάλινς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Κεντάκι των ΗΠΑ, ένας σερίφης συνελήφθη την Πέμπτη αφού φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε δικαστή περιφερειακού δικαστηρίου.

Ο σερίφης της κομητείας Λέτσερ, Μίκι Στάινς, συνελήφθη σε σχέση με το περιστατικό στο δικαστήριο της κομητείας Λέτσερ, σύμφωνα με την Louisville Courier-Journal.

Ο τοπικός σταθμός WKYT ανέφερε ότι ο Στάινς κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον δικαστή Κέβιν Μάλινς στο γραφείο του.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ, επιβεβαίωσε τον πυροβολισμό σε μια ανάρτηση στο X.

«Δυστυχώς, ενημερώθηκα ότι ένας περιφερειακός δικαστής στην κομητεία Λέτσερ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο γραφείο του σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο Μπεσίρ.

«Υπάρχει πάρα πολύ βία σε αυτόν τον κόσμο και προσεύχομαι να υπάρχει ένας δρόμος για ένα καλύτερο αύριο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Κεντάκι. Το σώμα του ένοπλου εντοπίστηκε μετά από έρευνα 10 ημερών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν περισσότερα πυροβόλα όπλα παρά άνθρωποι. Παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την επιθυμία για αυστηρότερους κανονισμούς για τα όπλα, η ισχυρή επιρροή του λόμπι για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, η συνταγματική προστασία της και η βαθιά ριζωμένη σχετική κουλτούρα δημιουργούν σημαντικά πολιτικά εμπόδια στη θέσπιση αυστηρότερων ελέγχων.

Η σχετική νομοθεσία του 2022 που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο ήταν η πιο σημαντική εδώ και δεκαετίες, ενισχύοντας τους ελέγχους του ιστορικού των αγοραστών τους και υποστηρίζοντας τις πολιτείες με νόμους για την «Κόκκινη Σημαία» που επιτρέπουν την κατάσχεση όπλων από άτομα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, οι υπέρμαχοι του περιορισμού της οπλοκατοχής υποστηρίζουν ότι απαιτούνται πιο ολοκληρωμένα μέτρα.

Την ίδια χρονιά, περισσότεροι από 48.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από περιστατικά που σχετίζονται με όπλα, ωθώντας τον Γενικό Χειρουργό των ΗΠΑ να εκδώσει μια σημαντική γνωμοδότηση που ορίζει την ένοπλη βία ως «κρίση δημόσιας υγείας».

Το δικαίωμα οπλοκατοχής και η ένοπλη βία είναι βασικά ζητήματα στις εκλογές. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρείται σθεναρός υποστηρικτής της οπλοκατοχής, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «οι καρδιές μας είναι με τα θύματα» των πυροβολισμών στη Τζόρτζια.

Από την άλλη πλευρά, η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, πρώην εισαγγελέας, γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια και γερουσιαστής των ΗΠΑ, προέτρεψε το Κογκρέσο «επιτέλους» να εγκρίνει την απαγόρευση ορισμένων ισχυρών ημιαυτόματων όπλων. Πρόκειται για μια απαγόρευση όμοια με εκείνη που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βοήθησε να συνταχθεί και να γίνει νόμος το 1994, που όμως έληξε μετά από μια δεκαετία χωρίς ανανέωση από το Κογκρέσο.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα