ΑΘΗΝΑ
21:16
|
20.09.2024
Κατατέθηκε στην αστυνομία το πόρισμα του πραγματογνώμονα για το λούνα παρκ, που σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης τον Αύγουστο.
Λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, στο οποίο ένα 19χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του τον περασμένο Αύγουστο.

Έτσι λοιπόν, κατατέθηκε χθες βράδυ (19/9) στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας το πόρισμα του διορισμένος από την αστυνομία πραγματογνώμονα για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου τον περασμένο Αύγουστο σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιβεβαιώνεται, ότι το μοιραίο παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή, με συρραφές εξαρτημάτων. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr, ο πραγματογνώμονας αναφέρεται σε κάθε σημείο του μηχανήματος με παρατηρήσεις για τις ελλείψεις και τα προβλήματα.

Στις αστυνομία έχει κατατεθεί επίσης, το πόρισμα του έκτακτου τεχνικού ελέγχου στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο οποίος είχε γίνει μετά από αίτημα του πατέρα του θύματος, Γιώργου Καμπαϊλή.

Ο τελευταίος είχε ζήτησε τον περασμένο μήνα εξηγήσεις από τον αρμόδιο εισαγγελέα για το γεγονός, ότι απορρίφθηκε αρχικά το αίτημα του για πραγματογνωμοσύνη από πιστοποιημένη εταιρεία, το οποίο ύστερα έγινε δεκτό.

Επίσης, έχει καταγγείλει πως «όλα είναι σάπια» στο λούνα παρκ, έχει καταφερθεί εναντίον του επιχειρηματία της επιχείρησης αλλά και των αρμόδιοι αρχών κάνοντας λόγο για συνεργασία αλλά και για μη επιβολή των απαραίτητων προστίμων.

Σημειώνεται ότι προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έχει ζητήσει να ολοκληρωθεί άμεσα η τριπλή έρευνα, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα. Αυτή κινείται σε τρεις κατευθύνσεις και αφορούν: τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του παιχνιδιού, τον δήμο για τον έλεγχο της επιχείρησης, που δεν έγινε φέτος, και τις καταστάσεις των προηγούμενων ετών και άλλες υπηρεσίες, αλλά και την καταλληλότητα των μηχανημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Αναστάτωση σε πτήση της Scandinavian Airlines: Ποντίκι πετάχτηκε μέσα από γεύμα επιβάτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα