ΑΘΗΝΑ
23:15
|
20.09.2024
Ποντίκι σύρθηκε έξω από γεύμα επιβάτη, αναγκάζοντας την πτήση από Όσλο σε Μάλαγα να κάνει απρογραμμάτιστη προσγείωση.
Scandinavian Airlines
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα γεύματα των αεροπορικών εταιρειών δύσκολα δημιουργούν υψηλές προσδοκίες, αλλά αυτή την εβδομάδα ένας επιβάτης αντιμετώπισε κάτι περισσότερο από ένα απογοητευτικό δείπνο, αφού ένα ποντίκι σύρθηκε έξω από το γεύμα του, αναγκάζοντας την πτήση του να κάνει μια απρογραμμάτιστη προσγείωση.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Scandinavian Airlines (SAS) από το Όσλο στη Μάλαγα την Τετάρτη, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως απαγορεύουν αυστηρά την επιβίβαση τρωκτικών στο αεροσκάφος, επειδή τα ζώα μπορούν να μασήσουν τα ηλεκτρικά καλώδια, που αποτελούν κλειδί για τη λειτουργία ενός αεροπλάνου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα ελεύθερο τρωκτικό προκάλεσε αναστάτωση. Το 2017, μια πτήση της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο δεν απογειώθηκε αφού εντοπίστηκε ένα ποντίκι στο αεροσκάφος.

Μετά από καθυστέρηση τεσσάρων ωρών, βρέθηκε αεροσκάφος αντικατάστασης. Πιστεύεται ότι το γεγονός αυτό κόστισε στην BA περίπου 250.000 λίρες.

Οι μη προγραμματισμένες προσγειώσεις δεν οφείλονται πάντα σε τεχνικό πρόβλημα ή σε προβλήματα ασφαλείας. Πέρυσι, ένα δρομολόγιο της United Airlines από το Χιούστον προς το Άμστερνταμ εκτράπηκε προς το Σικάγο, αφού ένας απείθαρχος επιβάτης της επιχειρηματικής θέσης διέκοψε την πτήση επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν διαθέσιμο το γεύμα της πρώτης του επιλογής.

Το 2017, ένα αεροπλάνο της Qatar Airways αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη μέση της πτήσης, αφού μια γυναίκα ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της είχε δεσμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα