ΑΘΗΝΑ
15:09
|
21.09.2024
Η Samsung Electronics κατέθεσε μήνυση κατά των εργαζομένων της, οι οποίοι διαμαρτύρονται για καλύτερους μισθούς.
Samsung
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Samsung Electronics κατέθεσε μήνυση κατά των εργαζομένων της, οι οποίοι διαμαρτύρονται στη νότια Ινδία για καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τα αρχεία του δικαστηρίου την Παρασκευή στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού έδειξαν ότι η Samsung India είχε καταθέσει αγωγή στην περιοχή Kanchipuram στις 12 Σεπτεμβρίου και το δικαστήριο εξέδωσε ειδοποίηση προς τα εναγόμενα μέρη ζητώντας τους να απαντήσουν στην αγωγή της Samsung έως τις 28 Οκτωβρίου.

«Οι εργαζόμενοι της Samsung στο Ταμίλ Ναντού βρίσκονται στη 12η ημέρα απεργίας. Η διαβόητη διοίκηση της Samsung καταφεύγει σε εκφοβισμό», δήλωσε την Παρασκευή το Κέντρο Ινδικών Συνδικάτων (CITU), το οποίο υποστηρίζει τη διαμαρτυρία.

Είπε ότι «το Εθνικό Συνδικάτο της Samsung Electronics στη Νότια Κορέα εξέφρασε τη σταθερή αλληλεγγύη του στους απεργούς εργαζόμενους της Samsung» στο εργοστάσιο του Τσενάι.

Η Samsung κάλεσε το δικαστήριο «να εκδώσει προσωρινή διαταγή που να περιορίζει το νεοσύστατο σωματείο εργαζομένων της Samsung India που υποστηρίζεται από το CITU, από το να εξεγείρεται και να διαταράσσει την εργασία».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Περίπου το 90% των 1.723 εργαζομένων στο εργοστάσιο της Samsung India Sriperumbudur στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού απεργούν, σύμφωνα με το CITU, το οποίο υποστηρίζει τη διαμαρτυρία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το CITU δήλωσε ότι περισσότεροι από 100 απεργοί εργαζόμενοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα, αλλά αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Η Samsung δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ξεκίνησε συζητήσεις με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Τσενάι «για την επίλυση όλων των ζητημάτων το συντομότερο δυνατό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Μιχάλης Κατρίνης: Ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα το ζωντάνεμα της επαρχίας

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα