ΑΘΗΝΑ
15:10
|
23.09.2024
Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού, υπό κακές καιρικές συνθήκες, στα ανοιχτά της Σάμου μετά από νέο ναυάγιο λέμβου στην οποία επέβαιναν συνολικά 33 άνθρωποι.
Οι έρευνες πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, η οποία ανετράπη σήμερα Δευτέρα 23/9 βορειοδυτικά των ακτών της Σάμου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί, ενώ φέρεται να διασώθηκαν πέντε πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο. Τουλάχιστον 25 είναι οι αγνοούμενοι που αναζητούνται από το Λιμενικό Σώμα στα νερά του Αιγαίου. Πρώτος ένας ιδιώτης είδε την άφιξη των μεταναστών και προσφύγων και ενημέρωσε τις Αρχές.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης, ένα περιπολικό πλοίο, το σκάφος Albatross της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Σάμου και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού από ξηράς. Επιπλέον, απογειώθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας για να συνδράμει στις έρευνες.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ, κάτι που δυσχεραίνει την επιχείρηση διάσωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.: 101,53 εκατομμύρια για τις καταστροφές του «Daniel»

Κινητοποίηση για τη φωτιά στη Motor Oil

Φωτιά στην Κύθνο-Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Hellenic Train: Στη δικαιοσύνη για την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 26/9 (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα