ΑΘΗΝΑ
21:43
|
23.09.2024
Με αίτημα των Χαρίτση, Αχτσιόγλου και Πέρκα, η Νέα Αριστερά ζητά την ακρόαση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βουλή.
Νέα Αριστερά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με θέμα την ακρόαση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση υποψηφίου Επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα, η Νέα Αριστερά με αίτημα του Αλέξη Χαρίτση, της Έφης Αχτσιόγλου και της Πέτης Πέρκα, ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατ’ εφαρμογή του άρθρου 32Α παρ. 7 του κανονισμού της Βουλής.

Μετά τη συγκρότηση της λίστας των υποψηφίων Επιτρόπων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι υποψήφιοι Επίτροποι καλούνται σε ακροάσεις ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφού αξιολογηθεί η επίδοση και καταλληλότητα κάθε υποψηφίου ακολουθεί ψηφοφορία στην Ολομέλεια του ΕΚ. 

Αντίστοιχα, όπως τονίζει η Νέα Αριστερά, ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει στο άρθρο 32Α παρ. 7 περ. γ) τη δυνατότητα της καθ’ ύλην αρμόδιας ειδικής διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να  καλεί σε ακρόαση τον προτεινόμενο από την Κυβέρνηση υποψήφιο για τη θέση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε προτεινόμενο υποψήφιο για αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ενόψει των ανωτέρω, αιτούμαστε να συγκληθεί η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα την ακρόαση του προτεινόμενου από την Κυβέρνηση υποψηφίου για τη θέση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, κατ’ άρθρο 32Α παρ. 7 περ. γ)», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή των βουλευτριών/ών προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής Πλακιωτάκη Γιάννη. 

Σήμερα (23/9), ο Αλέξης Χαρίτσης, η Πέτη Πέρκα και ο Νάσος Ηλιόπουλος είχαν συνάντηση με εκπροσώπους από τα σωματεία εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, στα γραφεία της Νέας Αριστεράς. 

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για τα μεγάλα προβλήματα ασφάλειας, υποδομών και εγκατάλειψης που εξακολουθεί να έχει ο σιδηρόδρομος μετά το έγκλημα των Τεμπών. Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό και επισημαίνουν πως δεν υπάρχει ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίγυπτος και Τουρκία κατά των ισραηλινών επιδρομών στο Λίβανο

Τείχος δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν φτιάχνει το Ιράν

Λίβανος: 356 νεκροί, 1.246 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Τρομοκρατία οι εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο λέει πρώην διευθυντής της CIA

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα