ΑΘΗΝΑ
23:33
|
23.09.2024
Η σημερινή πλημμύρα στις Κάννες αιφνιδίασε τους κατοίκους και προκάλεσε το ενδιαφέρον του Έλληνα υπουργού Βασίλη Κικίλια.
Πλημμυρισμένες Κάννες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ορμητικούς χειμάρρους θύμιζαν σήμερα κεντρικοί δρόμοι στις Κάννες καθώς μία ξαφνική νεροποντή έπιασε στον ύπνο την εκεί «δημοτική αρχή» που είτε δεν είχε καθαρίσει φρεάτια, είτε πολύ απλά είχε αμελήσει να προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα.

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο δήμαρχος των Καννών, Νταβίντ Λισνάρ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV πως θα ζητήσει εξηγήσεις από άλλες αρμόδιες αρχές επειδή οι συμπολίτες του πήραν κυβερνητική ειδοποίηση μία ώρα «μετά» την έναρξη της καταιγίδας.

Η νεροποντή που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί παρέσυρε δεκάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα μαζί με φερτά υλικά διαφόρων ειδών προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της γνωστής (από τα κινηματογραφικά φεστιβάλ) πόλης.

Στους παλιότερους, η σημερινή πλημμύρα στους δρόμους των Καννών θύμισε τον εφιάλτη του 2015, οπότε είχαν πνιγεί 19 άνθρωποι ενώ δεκάδες χιλιάδες είχαν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και εκατοντάδες είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν.

Ενδιαφέρον Κικίλια για τις πλημμύρες στις Κάννες

Η σημερινή περιπέτεια των Γάλλων στις Κάννες φάνηκε να προκαλεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Έλληνα υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια αφού σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ διαπίστωσε τις καταστροφές που προκάλεσε η νεροποντή, θέλοντας πιθανώς εμμέσως να δείξει πως άσχημες πλημμύρες δεν συμβαίνουν μόνον στην Αθήνα αλλά και σε πόλεις πιο ανεπτυγμένων και πλούσιων χωρών, όπως η Γαλλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: 356 νεκροί, 1.246 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Γεραπετρίτης για Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα στο πρακτορείο Reuters

Αίγυπτος και Τουρκία κατά των ισραηλινών επιδρομών στο Λίβανο

Με ποινικό μητρώο ο τραυματίας της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα