ΑΘΗΝΑ
11:26
|
27.09.2024
Σκίτσα για τον φλεγόμενο κέδρο του Λιβάνου.
Του Mahmoud Rifai
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ ανακοίνωσε ότι από χθες Τρίτη 24/9 ο αριθμός των πολιτών που έχουν μετατραπεί σε εσωτερικά εκτοπισμένους πλησιάζει πλέον τους 500.000 εξαιτίας της κλιμάκωσης της ισραηλινής εκστρατείας βομβαρδισμών εναντίον της Χεζμπολάχ.

Ήδη πριν από την κλιμάκωση, τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από προχθές Δευτέρα, ο Λίβανος μετρούσε περίπου 110.000 εσωτερικά εκτοπισμένους και ο αριθμός αυτός «τώρα πιθανόν πλησιάζει το μισό εκατομμύριο», ανέφερε ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας σε εκδήλωση που οργάνωσε το ίδρυμα Κάρνεγκι για τη διεθνή ειρήνη στο περιθώριο της «εβδομάδας υψηλού επιπέδου» της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι ανελέητες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου συνεχίζονται και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Στον ΟΗΕ ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι ο «Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου» ενώ ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν προειδοποίησε με τη σειρά του ότι ο «Λίβανος δεν πρέπει να μετατραπεί σε Γάζα στα χέρια του Ισραήλ».

Σκιτσογράφοι εμπνέονται από τη σημαία του Λιβάνου με τον δικό της κέδρο να καίγεται, να αφανίζεται ή να αιμορραγεί από τις βόμβες των Ισραηλινών:

Του Kenny Tosh, Νιγηρία

Του Rahma, Τουρκία

Του Mahmoud Zahed, Καναδάς

Του Mahmoud Rifai, Ιορδανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης…

Λίβανος: Πόλεμος… βομβητών

Γκολφ Κλαμπ

Νερό με… χρώμα-Έρχεται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα