ΑΘΗΝΑ
15:03
|
25.09.2024
Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες αδέσποτα γατιά καθώς το Δασαρχείο έδωσε εντολή να κλείσει το πολύ γνωστό καταφύγιο. Δέσμευση Αντιδημάρχου για μια καλύτερη λύση.
Το Δασαρχείο θέλει να κατεδαφίσει το «γατόσπιτο» της Καλλιθέας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπόσχεση για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής και οριστικής λύσης για το ζήτημα της κατεδάφισης του καταφύγιου αδέσποτων γατών στην Καλλιθέα της Ρόδου -το γνωστό ως «Γατόσπιτο»- έδωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δ.Ε. Καμείρου και Μέριμνας Αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Μιχάλης Θωμάτος.

Το εν λόγω καταφύγιο αδέσποτων γατών βρίσκεται υπό την απειλή κατεδάφισης ως αυθαίρετο κτίσμα με εντολή του Δασαρχείου και μάλιστα η διορία που δόθηκε ήταν αυτή των πέντε ημερών. Το έγγραφο που στάλθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου προς την υπεύθυνη για τη λειτουργία του χώρου εθελοντική ομάδα ανέφερε ότι πρέπει εντός πέντε ημερών να κατεδαφίσει τις κατασκευές και να τις απομακρύνει.

Το «Γατόσπιτο» είναι καταφύγιο το οποίο λειτουργεί πολλά χρόνια και φιλοξενεί πάνω από 200 αδέσποτες γάτες.

Θέλω να διαβεβαιώσω την εθελοντική ομάδα και όλο τον κόσμο που παρακολουθεί το θέμα, ότι μελετάμε τη σχετική νομοθεσία για να βρούμε την καλύτερη δυνατή και οριστική λύση, εντός πλαισίου νομιμότητας. Προς τούτο, έχουμε φυσικά άμεση επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Θωμάτος και διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς καθώς δήλωσε πως στηρίζει τους εθελοντές στο έργο τους.

Γνωρίζω καλά, το σπουδαίο έργο των εθελοντών και αυτή η δημοτική αρχή προσπαθεί να το στηρίζει, με κάθε διαθέσιμο μέσο. Προτεραιότητά μας είναι η ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και γι’ αυτήν εργαζόμαστε καθημερινά, πρόσθεσε ο κ. Θωμάτος.

Το έγγραφο που έλαβε το «Γατόσπιτο» από το Δασαρχείο ανέφερε:

Σας καλούμε εντός πέντε πλήρων ημερών από της επιδόσεως της παρούσας κλήσεως, να κατεδαφίσετε και να απομακρύνετε τα κάτωθι αυθαίρετα, τα οποία έχετε κατασκευάσει και χρησιμοποιείτε: περίφραξη με συρματόπλεγμα και σιδηροπασσάλους μήκους 42 μέτρων και ύψους 1,80, με στεγασμένο τμήμα από ελενίτ εμβαδού 52 τ.μ. και ύψους 1,80 μ. περίπου, που καταλαμβάνουν έκταση συνολικού εμβαδού 104 τ.μ. σε δάσος, που βρίσκονται στη θέση Λουτρά Πηγές Καλλιθέας τμήμα της ΚΜ 338 γαιών Κοσκινού δήμου Ρόδου, ιδιοκτησίας ΕΟΤ, όπως απεικονίζονται σε απόσπασμα Ο/Φ 2015 που επισυνάπτουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε στις ενέργειες που ορίζονται στο άρθρο 67 του Ν. 998/79, όπως προστέθηκε με το άρθρο 40 του Ν. 4280/2014.

Στο μεταξύ η πρώην πρόεδρος της Φιλοζωικής Ρόδου Αναστασία Σταματίου απηύθυνε έκκληση προς τον Δήμαρχο Ρόδου προκειμένου να πάρει πρωτοβουλία και να αποτρέψει την κατεδάφιση.

Ο δήμαρχος είναι γνώστης της κατάστασης. Οι εθελόντριες της ομάδας, που έχουν θέσει υπό την προστασία τους πάνω από 200 ζώα που στεγάζονται εκεί, βρίσκονται σε απόγνωση», δήλωσε η κα Σταματίου. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Το ‘Γατόσπιτο’ δεν είναι αυθαίρετο. Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Γιάννης Ιατρίδης, μας παραχώρησε αυτόν τον χώρο. Δεν είμαστε αυθαίρετοι. Να μας δώσουν μια εναλλακτική λύση οι κύριοι του Δασαρχείου. Αν δεν βρεθεί λύση, θα βάλουμε όλα τα ζώα σε κλουβιά και θα τα μεταφέρουμε μπροστά στο Δημαρχείο, δήλωσε η κα Σταματίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερμιόνη: Συνελήφθησαν 17χρονοι για το ξύρισμα του μουστακιού και την αφαίρεση του χαρτζιλικιού 12χρονου

Ο Τζόνι Κας μπήκε στο… Καπιτώλιο

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με προσαγωγές και συλλήψεις στην πρώην κατάληψη «Libertatia» (upd)

Κάλυκες σε νηπιαγωγείο στα Κύμινα Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα