ΑΘΗΝΑ
22:08
|
25.09.2024
Η επομένη μέρα του μεγάλου debate μεταξύ των 6 υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τους βρίσκεις κάπως μουδιασμένους.
Debate ΠΑΣΟΚ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επομένη μέρα του μεγάλου debate μεταξύ των 6 υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τους βρίσκεις κάπως μουδιασμένους. Οι διεκδικητές της ηγεσίας προσπάθησαν να παίξουν τα δυνατά τους χαρτιά και να αναδείξουν τα αδύναμα σημεία των συνυποψηφίων τους, ανταλλάσσοντας αιχμές και προσωπικές βολές.

Όπως προκύπτει από poll της Interview για λογαριασμό της POLITIC μεταξύ των έξι, δεν υπήρξε ξεκάθαρος νικητής ή χαμένος, καθώς κανένας υποψήφιος δεν είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν ή να πέφτουν κατακόρυφα μετά την τηλεμαχία.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, ένας στους δύο λέει ότι η χθεσινή τηλεμαχία επηρέασε το ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, μόνο τρεις στους δέκα λένε ότι το πρόσωπο που είχαν επιλέξει να ψηφίσουν πριν το debate, παραμένει το ίδιο.

Γερουλάνος και Δούκας κέρδισαν στα σημεία

(Poll Interview / POLITIC)

Κατά την ίδια έρευνα, μετά την εμφάνιση των έξι στο debate οι τρεις υποψήφιοι που αναδεικνύονται σε φαβορί είναι ο Παύλος Γερουλάνος (25,5%) ο Χάρης Δούκας (24,9%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης (22,8%), με μικρή απόσταση να τους χωρίζει. Ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου (14,6%) ο Μιχάλης Κατρίνης (2,7%) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (1,3%).

(Poll Interview / POLITIC)

Οι επιδόσεις ανά θεματική ενότητα

Όσον αφορά τις έξι θεματικές ενότητες στις οποίες «εξετάστηκαν» οι υποψήφιοι, στα θέματα που αφορούν την οικονομία ξεχώρισε ο Π. Γερουλάνος και ο Ν. Ανδρουλάκης, στην δεύτερη θεματική ενότητα «Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό» ξεχώρισαν ο Π. Γερουλάνος και ο Χ. Δούκας, στα θέματα που αφορούν το κράτος και την αυτοδιοίκηση αλλά και στα θέματα της κλιματικής κρίσης ξεχώρισαν ο Π. Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας, στην ενότητα της εξωτερικής πολιτικής διακρίνονται ο Π. Γερουλανος και ο Νίκος Ανδρουλάκης και τέλος στα θέματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ τα πήγαν καλύτερα ο Π. Γερουλάνος και ο Χ. Δούκας.

(Poll Interview / POLITIC)

«Πιο πειστικοί» Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος

Πιο «πειστικό» χαρακτήρισαν όσοι μετείχαν στην έρευνα τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο, πιο «σαφή» τον Μιχάλη Κατρίνη και τον Παύλο Γερουλάνο, «οραματικό» τον Παύλο Γερουλάνο (με μεγάλη διαφορά) και τον Χάρη Δούκα, «ρεαλιστικό» τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Μιχάλη Κατρίνη, «ενωτικό» τον Χάρη Δούκα και τον Μιχάλη Κατρίνη.

Ποιοι κρίνονται ως πιο διχαστικοί

Στον αντίποδα, πιο «ασαφείς» κρίθηκαν – σύμφωνα με την Interview – η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης. Η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Άννα Διαμαντοπούλου εμφανίζονται σύμφωνα με την έρευνα ως εκείνες που είχαν τον πιο «δημαγωγικό» και τον πιο «διχαστικό» λόγο.

(Poll Interview / POLITIC)

Η ταυτότητα της έρευνας

(Poll Interview / POLITIC)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προετοιμασίες χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο στο φόντο εκατόμβης νεκρών (upd)

Με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Τι είπε ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ

Σχέδια μεταφοράς πολλών τραυματιών σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία καταστρώνει το ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα