ΑΘΗΝΑ
21:27
|
25.09.2024
Η αποτρόπαια δολοφονία 19χρονης φοιτήτριας από ύποπτο παράτυπο μετανάστη προκαλεί αναβρασμό στη γαλλική κοινωνία.
Η 19χρονη Φιλιπίν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με «συνέπειες» απείλησε σήμερα χιλιάδες παράτυπους μετανάστες στη Γαλλία ο 60χρονος υπουργός Εσωτερικών Μπρούνο Ρεταγιό με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία της 19χρονης Γαλλίδας φοιτήτριας Φιλιπίν (Philippine Le Noir de Carlan) από ύποπτο 22χρονο παράτυπο Μαροκινό μετανάστη που συνελήφθη στην Ελβετία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian που επικαλείται τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές, ο Μαροκινός κατηγορούμενος για τη δολοφονία της κοπέλας είχε καταδικαστεί για βιασμό και είχε διαταχθεί να απελαθεί από τη χώρα.

«Πρόκειται για οικτρό έγκλημα… Εναπόκειται σε μας, τους δημόσιους ηγέτες, να αρνηθούμε να δεχθούμε το αναπόφευκτο και να αναπτύξουμε το νομικό μας οπλοστάσιο για να προστατεύσουμε τους Γάλλους. Εάν πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες για να το πετύχουμε, ας τους αλλάξουμε!» δήλωσε χαρακτηριστικά σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει την πόλωση και την ένταση που προκαλεί και στην γαλλική κοινωνία το μεταναστευτικό ζήτημα και η αδυναμία των αρχών να διαχειριστούν εκατοντάδες χιλιάδες παράτυπους μετανάστες που κατακλύζουν τη χώρα κυρίως από πρώην γαλλικές αποικίες, θύματα του γαλλικού ιμπεριαλισμού.

Η υπόθεση δολοφονίας της 19χρονης φοιτήτριας άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις αφότου βρέθηκε την Κυριακή το πτώμα της θαμμένο στο δάσος της Βουλώνης στο Δυτικό Παρίσι, κοντά στο πανεπιστήμιο Paris-Dauphine όπου σπούδαζε.

Ο Μαροκινός συνελήφθη την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, στη Γενεύη της Ελβετίας ως ύποπτος για την διάπραξη δολοφονίας στο Παρίσι έπειτα από γαλλικό ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με εισαγγελικές αρχές ο Μαροκινός είχε καταδικαστεί το 2021 για βιασμό που διέπραξε το 2019 όταν ήταν ανήλικος. Αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Ιούνιο εκτίοντας την ποινή που του είχε επιβληθεί.

Η δολοφονία της κοπέλας ήρθε σαν «βούτυρο στο ψωμί» του ηγέτη του 29χρονου ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού», Ζορντάν Μπαρντελά που σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ σχολίασε πως η ζωή της Φιλιπίν «εκλάπη από έναν Μαροκινό μετανάστη που ήταν υπό απέλαση». «Το δικαστικό μας σύστημα είναι χαλαρό, το κράτος μας δυσλειτουργικό και οι ηγέτες μας αφήνουν ανάμεσα στους Γάλλους ανθρώπινες βόμβες» πρόσθεσε, καλώντας την κυβέρνηση να δράση επειδή «οι συμπατριώτες μας είναι εξοργισμένοι».

Υπέρ της πιο γρήγορης διαδικασίας απέλασης καταδικασμένων παράτυπων μεταναστών τάχθηκε σήμερα και Σοσιαλδημοκράτης πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μία από τα ίδια, ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ

Κατέρρευσε επί σκηνής του Ηρωδείου η Μαρινέλλα

Σχέδια μεταφοράς πολλών τραυματιών σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία καταστρώνει το ΝΑΤΟ

Ανατροπές στα δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω 24ωρης απεργίας στις 26/9

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα