ΑΘΗΝΑ
22:25
|
27.09.2024
Η Μάγκι Σμιθ πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών έχοντας στο πλευρό την οικογένειά της.
Η Μάγκι Σμιθ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιφανής Βρετανίδα ηθοποιός Μάγκι Σμιθ γνωστή για τους ρόλους της στο σήριαλ Downton Abbey και τις ταινίες του Harry Potter πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών αφήνοντας πίσω μία γεμάτη καλλιτεχνική πορεία.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Μάγκι Σμιθ. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Ήταν μαζί με τους φίλους και την οικογένειά της στο τέλος. Αφήνει πίσω δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια που είναι συντετριμμένα από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους» ανέφερε το λιτό σημείωμα της οικογένειας της εκλιπούσης.

«Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη ευγένειά τους κατά τις τελευταίες ημέρες της. Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά σας μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή αυτή τη στιγμή» κατέληξε η ανακοίνωση.

Η Μάγκι Σμιθ ξεκίνησε την καριέρα της το 1952 ως φοιτήτρια, παίζοντας στο Oxford Playhouse και πρωτοεμφανίστηκεστο Μπρόντγουεϊ στο New Faces of ’56. Τα επόμενα χρόνια η Σμιθ μαζί με την συμπατριώτισσά της Τζούντι Ντεντς καθιερώθηκαν ως δύο από τις σημαντικότερες Βρετανίδες θεατρικές ηθοποιούς.

Έχοντας καλλιτεχνική πορεία επτά δεκαετιών σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, η Μάγκι Σμιθ διακρίθηκε για τις ερμηνείες της παίρνοντας μεταξύ άλλων δύο βραβεία Όσκαρ, πέντε βραβεία BAFTA, τέσσερα βραβεία EMMY, τρία Χρυσής Σφαίρας και ένα βραβείο Tony.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα