ΑΘΗΝΑ
11:35
|
30.09.2024
Νεκροί οι δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στο χωριό Άνω Πιτσά Ξυλοκάστρου.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπέρασε, κάποια στιγμή, τα 30 χιλιόμετρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες γύρω στις 11 το πρωί το πρωί στα Ροζενά Ξυλόκαστρου Κορινθίας και έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ, δημιουργώντας ένα μέτωπο που κάποια στιγμή ξεπέρασε και τα 30 χιλιόμετρα.

Τα απανθρακωμένα πτώματα εντοπίστηκαν σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά, κοντά στο Ελληνικό και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, ανήκουν στους δύο εθελοντές ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες το βράδυ.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι δύο άντρες ήταν από το χωριό Άνω Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά η οποία δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά μόνο αρκετές ενεργές εστίες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες εστάλη μήνυμα του 112 εκ νέου προς του κατοίκους του οικισμού Πύργος να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, καθώς εκεί βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο. Επίσης οι κάτοικοι από την Καρφιώτισσα να μετακινηθούν προς Βρυσούλες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές και καμμένα σπίτια στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκος Παππάς: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η μη υποστήριξη της Πυροσβεστικής

48 αγνοούμενοι από βύθιση σκάφους με μετανάστες στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων

Πέθανε ο θρύλος της κάντρι και ηθοποιός, Κρις Κριστόφερσον

Tαυτότητες: Σε λειτουργία νέα πλατφόρμα για τα ραντεβού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα