ΑΘΗΝΑ
13:48
|
30.09.2024
Τουλάχιστον εννέα μετανάστες, ανάμεσά τους ένα παιδί, επιβεβαιώθηκαν νεκροί και 27 διασώθηκαν μετά από ναυάγιο στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων.
Διασωστικά σκάφη αναζητούν πιθανούς επιζώντες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιπολικά σκάφη και ελικόπτερα εξακολουθούν να αναζητούν 48 πρόσφυγες και μετανάστες που αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους τους κοντά στο ισπανικό νησί Ελ Χιέρο, το δυτικότερο των Καναρίων Νήσων, με τις ελπίδες να εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες.

Εννέα άνθρωποι, εκ των οποίων ένα παιδί, επιβεβαιώθηκαν νεκροί μετά τη βύθιση του σκάφους τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και διάσωσης, ενώ έως τώρα έχουν διασωθεί μόνο 27 από τους 84 επιβάτες του σκάφους.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters χθες Κυριακή ότι η έρευνα συνεχίζεται «αλλά φαίνεται ότι οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος ζωντανός είναι ελάχιστες», ενώ οι Αρχές κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στα Κανάρια Νησιά εδώ και 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Ισπανίας, οι μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος ήταν από το Μάλι, τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη, και είχαν ξεκινήσει από το Νουαντιμπού στη Μαυριτανία, ενώ τρία ακόμα σκάφη έφτασαν τις τελευταίες ώρες στα Κανάρια Νησιά μεταφέροντας 208 μετανάστες και πρόσφυγες.

Η νέα τραγωδία έρχεται μετά τον θάνατο 39 μεταναστών στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν το σκάφος τους βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σενεγάλης, καθώς επιχειρούσαν παρόμοια διέλευση προς τα Κανάρια Νερά, από όπου προφανώς ήλπιζαν να φτάσουν στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Σε περίπου 30 χρόνια διέλευσης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, το πιο θανατηφόρο ναυάγιο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σημειώθηκε στα ανοιχτά του νησιού Λανζαρότε το 2009, όταν έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιές σε Αρκαδία και Λάρισα

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ- Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων

Το Ισραήλ σκότωσε στον Λίβανο ηγετικά στελέχη του PFLP και της Χαμάς

Ξυλοδαρμός-Γλυφάδα: Αστυνομική έρευνα για βίντεο με απειλές κατά των κοριτσιών που χτύπησαν την 14χρονη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα