ΑΘΗΝΑ
15:37
|
30.09.2024
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φονική φωτιά στην Κορινθία. Αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες οι πυροσβέστες. Εστάλη μήνυμα εκκένωσης στην περιοχή Πύργος.
Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Πύργος Κορινθίας λόγω πυρκαγιάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φονική πυρκαγιά στην Κορινθία, η οποία μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής 29/9. Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με διάσπαρτες εστίες ενώ μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λυγιά λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει:

Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Λυγιά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Λίγο αργότερα εστάλη μήνυμα για εκκένωση των οικισμών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη κι Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Σοφιανά-Ρέθι Ξυλοκάστρου.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά-Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Η έκταση που καίγεται υπολογίζεται στα 70 χλμ, ενώ έχουν καεί και σπίτια. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει. Ειδικότερα, οι ριπές των 7 μποφόρ τη νύχτα έχουν πέσει στα 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, που μίλησε στην ΕΡΤ, οι νεκροί είναι δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχη της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης: Αυστηροποίηση ποινών σε νέους και γονείς για την ανήλικη παραβατικότητα

Πυρκαγιές σε Αρκαδία και Λάρισα

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ- Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων

Το Ισραήλ σκότωσε στον Λίβανο ηγετικά στελέχη του PFLP και της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα