ΑΘΗΝΑ
00:57
|
01.10.2024
Τα μαθήματα μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δωρεάν πρόσβαση στα διαδικτυακά μαθήματα κατάρτισης για προχωρημένες και εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες που παρέχονται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία τεχνολογίας Oracle Ελλάς έχουν από σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου 2024, όσοι πολίτες μένουν στην Ελλάδα.

Προϋπόθεση είναι να έχουν πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση και να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της επιλογής τους στο εκπαιδευτικό περιβάλλον τoυ Οracle University.

Η πλατφόρμα προσφέρει 16 θεματικές ενότητες με συνολική διάρκεια άνω των 400 ωρών ασύγχρονης εκπαίδευσης (on demand).

Οι εκπαιδευτικές ενότητες καλύπτουν καινοτόμες τεχνολογίες όπως το cloud computing, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά κ.ά.

Τα μαθήματα θα ανανεώνονται κατά τη διάρκεια της τριετούς συνεργασίας και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να λάβει σχετική πιστοποίηση συμμετέχοντας σε εξετάσεις.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που συνεργάζεται με την Oracle για δωρεάν διάθεση μαθημάτων κατάρτισης σε εξειδικευμένες δεξιότητες στους πολίτες της.

Το βιντεοσκοπημένο εκπαιδευτικό υλικό, περιλαμβάνει δυνατότητες προσβασιμότητας όπως η δυνατότητα ενεργοποίησης ελληνικών υπότιτλων (εικονίδιο cc) και η λειτουργία Transcript, που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και το επίπεδο κατανόησης του εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού για την επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Δεκαετίας της ΕΕ, ως προς την ανάπτυξη και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και ειδικότερα για την κατάρτιση 20 εκατ. ειδικών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλόκαστρο: Οι φλόγες έφτασαν στην Ακράτα-Κλειστή η Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών (upd)

Κλειστά και την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, τα σχολεία σε Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη

Δεκάδες νεκροί, πάνω από 600 οι αγνοούμενοι του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ

Πυροσβέστης από το Ξυλόκαστρο στο Κοσμοδρόμιο: «Κινδυνέψαμε να καούμε» (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα