ΑΘΗΝΑ
15:01
|
01.10.2024
Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες από ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό - Πυρά εναντίον βάσης που φιλοξενεί δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Ένας δημοσιογράφος και μία παρουσιάστρια, μεταξύ των νεκρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός από ισραηλινή αεροπορική επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες στη Δαμασκό, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Στην επίθεση, στην πρωτεύουσα της Συρίας, συμμετείχαν πολεμικά αεροσκάφη και drones ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται ένας δημοσιογράφος και μία παρουσιάστρια.

«Η αντιαεροπορική μας άμυνα απάντησε στην επίθεση, αντιμετωπίζοντας τα περισσότερα από τα εχθρικά πυρά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η επίθεση έγινε από την κατεύθυνση των Υψιπέδων του Γκολάν.

Ιράκ: Δύο Κατιούσα κατά αμερικανικής βάσης

Την ίδια ώρα, τρεις πύραυλοι Κατιούσα εκτοξεύθηκαν εναντίον στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, ανέφεραν στο Reuters Ιρακινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Η αεράμυνα αναχαίτισε τις ρουκέτες, πρόσθεσαν, ενώ Αμερικανός αξιωματούχος αμφισβήτησε τις αναφορές ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ήταν στόχος της επίθεσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Politico: Η Ουάσιγκτον γνώριζε και ενέκρινε τον ισραηλινό σχεδιασμό για επίθεση στον Λίβανο

Αλλαγή ηγεσίας στο ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργ φεύγει… ο Ρούτε έρχεται

«Περιορισμένη» η επέμβαση του Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο

Ψήφισμα του 1950 του ΟΗΕ θυμήθηκε ο Ερντογάν σαν όπλο κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα