ΑΘΗΝΑ
16:38
|
01.10.2024
Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης ήλθε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα στο πλαίσιο ποινικής διαπραγμάτευσης.
Όλες οι ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες έναντι 10 ευρώ ημερησίως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών κατά συγχώνευση καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος ήλθε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα, στο πλαίσιο ποινικής διαπραγμάτευσης για την υπόθεση των ανακριβών και ελλιπών πόθεν έσχες για την οποία κατηγορούνταν.

Σε ποινή φυλάκισης 15 και 20 μηνών καταδικάστηκαν επίσης η πρώην και η νυν σύζυγος του, κατηγορούμενες για την ίδια υπόθεση. Όλες οι ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες έναντι 10 ευρώ ημερησίως.

Ο κατηγορούμενος για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες τα έτη 2019 έως και 2022, καθώς και για συμμετοχή σε αλλοδαπή εταιρεία, ήλθε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα κατόπιν αιτήματός του στο ακροατήριο για ποινική διαπραγμάτευση. Στο πρακτικό διαπραγμάτευσης που συντάχθηκε από τον εισαγγελέα περιλαμβάνονται η ομολογία του , η συμφωνηθείσα ποινή και ο τρόπος έκτισής της, ενώ υπογράφεται τόσο από τον εισαγγελικό λειτουργό όσο και από τον κατηγορούμενο και την υπεράσπισή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Πάτσης, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία το 2022 μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στις δικηγορικές εταιρείες που κατείχε και διοικούσε βρίσκονταν και μία που εξαγόραζε κόκκινα δάνεια και λειτουργούσε ως εισπρακτική.

, κατηγορείται, μαζί με την πρώην και τη νυν σύζυγό του, για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2019 έως και το 2022, καθώς και για συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα χώρες του εξωτερικού αυτοπροσώπως ή μέσω παρένθετου προσώπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδείξεις ιρανικής επικείμενης πυραυλικής επίθεσης κατά του Ισραήλ βλέπουν οι ΗΠΑ

Το Ισραήλ ισοπέδωσε τηλεοπτικό σταθμό στη Βηρυτό-Ο στρατός του δεν έχει μπει στον Λίβανο λέει η Χεζμπολάχ

Βίντεο από τη διάσωση 8 Πολωνών ναυαγών δημοσίευσε η Πολεμική Αεροπορία

Politico: Η Ουάσιγκτον γνώριζε και ενέκρινε τον ισραηλινό σχεδιασμό για επίθεση στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα