ΑΘΗΝΑ
00:20
|
02.10.2024
Ακόμα μια «θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.
«Θερμή» υποδοχή Γεωργιάδη από γιατρούς στην Πάτρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα μια «θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν σήμερα (1/10), για καλό μήνα ίσως (;), στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στο ΕΣΥ και την συνεχή εμπορευματοποίησή του για να εισπράξουν ειρωνικές απαντήσεις απ’ τον υπουργό.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν εργαζόμενοι και μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

Για «συμμορία της μιζέριας» έκανε λόγο απ’ την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις που έκανε μετά με αφορμή την ορκωμοσία 95 νέων νοσηλευτών στο νοσοκομείο του Ρίου και τα εγκαίνια του νέου Αγγειογράφου.

«Όσοι μας κατηγορούν για παραμέληση του ΕΣΥ ας δουν αυτό το Νοσοκομείο, από 84.000.000€ ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό το 2019, στα 129.000.000€ το 2024 αύξηση +51%.

Περισσότεροι γιατροί, περισσότεροι νοσηλευτές, περισσότερο λοιπό προσωπικό, καινούργια μηχανήματα και έργα που τώρα εξελίσσουμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ ύψους 55.000.000€ (νέα ΤΕΠ, ανακαίνιση κλινικών, wc, ενεργειακή αναβάθμιση κλπ).

Και όμως και σε αυτό το Νοσοκομείο με αυτά τα χαρακτηριστικά που σας περιέγραψα και μάλιστα σε μια μέρα χαράς με την πρόσληψη 95 νέων νοσηλευτών, η «Συμμορία της Μιζέριας» πάλι βρήκε λόγο διαμαρτυρίας.

15 περίπου μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου για να φωνάξουν που….κάνουμε προσλήψεις αυτή τη φορά…..γί´ αυτό σας λέω μην δίνετε σε όλα αυτά καμία σημασία. 15 Διαμαρτυρόμενοι στους 2150 εργαζομένους του Νοσοκομείου….» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε καφέ στο Πόρτο Ράφτη

Ανώτατη διάκριση της Κίνας στον πανεπιστημιακό Κώστα Γουλιάμο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

Προετοιμαστείτε για μακρά κόντρα με τις ΗΠΑ λέει Ρώσος υφυπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα