ΑΘΗΝΑ
13:19
|
03.10.2024
Κατηγορίες σε 68 μέλη της συμμορίας Peckerwoods που συνδέεται με την Άρια Αδελφότητα των φυλακών απήγγειλαν οι ομοσπονδιακές αρχές.
Στα πλαίσια της δίωξης έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 42 μέλη της συμμορίας Peckerwoods
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινικές κατηγορίες σε 68 μέλη μιας συμμορίας οπαδών της ανωτερότητας της λευκής φυλής με έδρα την Καλιφόρνια απήγγειλαν χθες οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια εξάρθρωσης της οργάνωσης.

Στα πλαίσια της δίωξης έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 42 μέλη της συμμορίας Peckerwoods, η οποία δρα στην κομητεία του Λος Άντζελες, με κατηγορίες για εκβιασμό, διακίνηση ναρκωτικών, οπλοκατοχή και εμπλοκή σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ η συμμορία Peckerwoods παίρνει εντολές κατά καιρούς από την Aryan Brotherhood (Άρια Αδελφότητα), μια νεοναζιστική οργάνωση που εδρεύει στις φυλακές, και έχει συμμαχία με τη Μεξικανική Μαφία, η οποία ελέγχει τις περισσότερες συμμορίες Λατίνων που δρουν στους δρόμους της Καλιφόρνια.

Οι Peckerwoods που συχνά φέρουν τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα, ανάμεσά τους σβάστικες, τον αριθμό 88 (πρόκειται για τη φράση «χάιλ Χίτλερ» κωδικοποιημένη) και γερμανικές σημαίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κατηγορούνται για διακίνηση φαιντανύλης και άλλων ναρκωτικών στην περιοχή, καθώς και για ληστείες και απάτες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους, ανέφερε χθες, Τετάρτη, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ.

«Η βίαιη ιδεολογία της λευκής υπεροχής των Peckerwoods και η ευρεία εγκληματική δραστηριότητά τους συνιστούν σοβαρή απειλή για την κοινότητά μας», τόνισε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μάρτιν Εστράντα. «Με την εμπλοκή τους σε οτιδήποτε, από διακίνηση ναρκωτικών μέχρι αδικήματα οπλοκατοχής, κλοπών έως και απάτης, και μέσω της συμμαχίας τους με μια συμμορία νεοναζί στις φυλακές, οι Peckerwoods αποτελούν μια καταστροφική δύναμη που έχει ως αποστολή επιθέσεις εναντίον φυλετικών, εθνοτικών, θρησκευτικών μειονοτήτων… Δεν πρόκειται να περιμένουμε την επόμενη τραγωδία για να αναλάβουμε δράση», πρόσθεσε.

Η υπόθεση εναντίον των Peckerwoods ακολουθεί παρόμοια κατηγορητήρια που ασκήθηκαν το προηγούμενο διάστημα κατά της Aryan Brotherhood στο Σακραμέντο και το Φρέσνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές έχουν κατηγορήσει φυλακισμένους ηγέτες της οργάνωσης για ενορχήστρωση δολοφονιών τόσο εντός όσο και εκτός του σωφρονιστικού συστήματος της Καλιφόρνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαρροή υγραερίου στην Κερατέα-Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λαυρίου (upd)

Ευρωβαρόμετρο: Με κριτήριο ακρίβεια και οικονομία ψήφισαν οι Έλληνες στις ευρωεκλογές

CIA: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» για Κίνα, Ιράν και Βόρεια Κορέα

Στη Βηρυτό ελληνικό C130 για τον επαναπατρισμό Κυπρίων και Ελλήνων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα