ΑΘΗΝΑ
16:24
|
03.10.2024
Πληροφοριοδότες σε χώρες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος των ΗΠΑ, όπως η Κίνα, το Ιράν και η Β.Κορέα προσπαθεί να προσελκύσει η CIA.
Η κορυφαία υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ, μέσω δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφει τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι επίδοξοι πληροφοριοδότες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους πληροφοριοδότες σε χώρες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος των ΗΠΑ, η CIA δημοσίευσε, χθες Τετάρτη, μια σειρά διαδικτυακών οδηγιών, στα Κορεάτικα, τα Μανδαρινικά και τα Φαρσί, για το πώς να επικοινωνήσει κάποιος με τις εγκαταστάσεις του Langley.

Η κορυφαία υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ, μέσω δημοσιεύσεων στο Telegram, στο YouTube, στο X, στο Facebook, στο Instagram και στο LinkedIn, περιγράφει λεπτομερώς τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι πιθανοί πληροφοριοδότες σε Κίνα, Ιράν και Βόρεια Κορέα προκειμένου να επικοινωνήσουν με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ χωρίς να μπουν σε κίνδυνο.

Οι οδηγίες περιλαμβάνουν τρόπους πρόσβασης στη CIA στον δημόσιο ιστότοπο της ή στο darknet, ένα μέρος του Διαδικτύου που προστατεύει την ταυτότητα του χρήστη. Η CIA δημοσίευσε παρόμοιες οδηγίες στα ρωσικά πριν από δύο χρόνια μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Άνθρωποι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας από όλο τον κόσμο και τους παρέχουμε οδηγίες για το πώς να το κάνουν με ασφάλεια», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της. «Οι προσπάθειές μας σε αυτό το μέτωπο ήταν επιτυχείς στη Ρωσία και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι άτομα και σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα γνωρίζουν ότι είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία», προσθέτει.

Οι οδηγίες, που παρουσιάζονται σε βίντεο και γραφήματα περιλαμβάνουν τον τρόπο χρήσης μιας σύνδεσης VPN για την παράκαμψη των της επιτήρησης του Διαδικτύου και τη χρήση συσκευών που δεν μπορούν να εντοπιστούν και προτρέπουν τους πιθανούς πληροφοριοδότες να χρησιμοποιούν ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης και να διαγράφουν το ιστορικό τους στο Διαδίκτυο για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά ξανά στη Τζίθρα Λέσβου

Η Γεωργία απαγορεύει την ΛΟΑΤΚΙ «προπαγάνδα» σε ΜΜΕ και σχολεία

Απογειώθηκε από τη Βηρυτό το ελληνικό C130 για τον επαναπατρισμό Κυπρίων και Ελλήνων (upd)

Δήλωση ΕΕΔΑ για τις συνθήκες κράτησης στα Α.Τ. μετά τους δύο νεκρούς σε Ομόνοια και Αγ. Παντελεήμονα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα