ΑΘΗΝΑ
18:56
|
03.10.2024
Μετά από αντιδράσεις, ο νόμος «για τις Οικογενειακές Αξίες και την Προστασία των Ανηλίκων» υπεγράφη από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Γεωργίας.
Διαδήλωση στην Τιφλίδα στις 6 Ιουλίου 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γεωργίας, Σάλβα Παπουασβίλι, υπέγραψε νομοσχέδιο που περιορίζει δικαιώματα της LGBTQ (ΛΟΑΤΚΙ+) κοινότητας και απαγορεύει την «προπαγάνδα» υπέρ μη ετεροφυλόφιλων σχέσεων στη χώρα.

Η νομοθεσία, που υποστηρίζεται από το κυβερνών κόμμα, Γεωργιανό Όνειρο, έχει επικριθεί ευρέως στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Η σε σύγκρουση με την κυβέρνηση γύρω από ζητήματα γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας πρόεδρος, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, αρνήθηκε να υπογράψει η ίδια το νομοσχέδιο, αλλά ούτε και άσκησε βέτο, επιστρέφοντας το έγγραφο χωρίς σχόλια στο κοινοβούλιο, μεταθέτοντας την τελική απόφαση στα χέρια του προέδρου του κοινοβουλίου.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook την Πέμπτη που ανακοινώνει την υπογραφή, ο Παπουασβίλι επιτέθηκε στην πρόεδρο και στα «μέλη της αντιπολίτευσης που κρύβονται πίσω της», αναφερόμενος στους νομοθέτες που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο ως πράξη διαμαρτυρίας. Ο Παπουασβίλι ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές αποσκοπούν στην προστασία των οικογενειακών αξιών και ευθυγραμμίζονται με τις πολιτιστικές και θρησκευτικές προτιμήσεις του γεωργιανού λαού.

«Καταλαβαίνω ότι η υπογραφή αυτού του νόμου θα επικριθεί από κάποιους ξένους εταίρους, αλλά εμείς οι Γεωργιανοί δεν φοβηθήκαμε ποτέ την κρίση κανενός, όταν καλούσε η πίστη, η κοινή λογική και η πίστη μας στην πατρίδα», είπε ο ανώτερος βουλευτής.

Το σύνταγμα της Γεωργίας ορίζει τον γάμο ως μια ένωση αυστηρά μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ωστόσο, η χώρα έχει επίσης νόμους που προστατεύουν τα μέλη της LGBT κοινότητας από τις διακρίσεις.

Ο νόμος «για τις Οικογενειακές Αξίες και την Προστασία των Ανηλίκων» απαγορεύει τις προσπάθειες αναγνώρισης σχέσεων ομοφυλοφίλων με τη μορφή συμφώνου και επιβάλλει περιορισμούς στα διεμφυλικά άτομα, απαγορεύοντάς τους να υιοθετήσουν παιδιά ή να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Επίσης, απαγορεύει την απεικόνιση ατόμων σε με ετερόφυλες σχέσεις με θετικό τρόπο σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και στα μέσα ενημέρωσης.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει προσωπικές κυρώσεις σε αρκετούς Γεωργιανούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στην ψήφιση του νόμου. Η Ε.Ε. έχει απειλήσει να ανακαλέσει τη συμφωνία για τα ταξίδια χωρίς βίζα με τη Γεωργία, τμήμα των προνομίων που παραχωρήθηκαν στη Γεωργία στην πορεία της προς την ένταξη στην ένωση. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου απέρριψαν την έξωθεν πίεση ως «εκβιασμό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος μετανάστη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα: «Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του»

Τις τιμές πετρελαίου ανέβασαν οι δηλώσεις Μπάιντεν για το Ιράν και το Ισραήλ

Ισραηλινή επίθεση σε αποθήκη της ρωσικής βάσης Hmeimim στη Συρία

Κορονοϊός: Νέα αύξηση εισαγωγών και θανάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα