ΑΘΗΝΑ
00:32
|
04.10.2024
Ο 35χρονος συνελήφθη νωρίς σήμερα το πρωί ως βασικός ύποπτος για την επίθεση με οξύ την περασμένη Τρίτη έξω από σχολείο στο Λονδίνο.
Από σχετικό ρεπορτάζ βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν 35χρονο συνέλαβαν σήμερα οι βρετανικές αρχές ως βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις με οξύ που προκάλεσαν βαριά σωματική βλάβη σε μία 14χρονη μαθήτρια και σαφώς ελαφρύτερα εγκαύματα σε έναν 16χρονο μαθητή και μία 27χρονη εκπαιδευτικό έξω από σχολείο του Δυτικού Λονδίνου στην αρχή της βδομάδας.

Ο Κόρεϊ Μακφάρλαν, πατέρας της 14χρονης, σε δηλώσεις του ανακοίνωσε πως την Τετάρτη το κορίτσι πήρε για λίγο εξιτήριο από το νοσοκομείο, φέροντας «σοβαρά τραύματα». Απηύθυνε στη συνέχεια δραματική έκκληση για οικονομική βοήθεια ώστε να βρει η κόρη του την ιατρική περίθαλψη που της αξίζει. Οπως εξήγησε, το κορίτσι έχει υποστεί «σοκ, πόνο και βαθύ σωματικό και ψυχολογικό τραύμα». Εξήγησε πως η κόρη του είναι μαχήτρια αλλά «χρειάζεται την υποστήριξη της κοινωνίας περισσότερο από ποτέ».

Τα κίνητρα της αποτρόπαιας επίθεσης στους εφήβους από τον 35χρονο δεν έγιναν γνωστά.


Το σχολείο έξω από το οποίο έγινε η επίθεση με οξύ

Εκατοντάδες επιθέσεις με οξύ σε Αγγλία και Ουαλία

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως διατηρεί αστυνομική παρουσία και παρακολούθηση γύρω από το σχολείο «Ακαδημία του Γουέστμινστερ», επισημαίνοντας την μεγάλη ανησυχία που προκάλεσε  η επίθεση. Μόνο το 2022 καταγράφηκαν 710 επιθέσεις με χρήση διαβρωτικών ουσιών σε Αγγλία και Ουαλία.

Οι επιθέσεις αυτές έφτασαν στο αποκορύφωμά τους το 2017 (949), οδηγώντας τις αρχές να ενισχύσουν τους ελέγχους σχετικά με την πώληση και την κατοχή αυτών των ουσιών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, μια γυναίκα και οι δύο κόρες της δέχθηκαν επίθεση με «διαβρωτική ουσία» στο νότιο Λονδίνο. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και το πτώμα του βρέθηκε μερικές ημέρες αργότερα στον Τάμεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύγκρουση εμπορικών πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου

Να καταδικαστεί ο Νετανιάχου για τα εγκλήματά του, λέει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει ισραηλινούς και ιρανικούς βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο

Δημοσκόπηση MRB: Νέα πτώση ΝΔ και το ντέρμπι Ανδρουλάκη-Δούκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα