ΑΘΗΝΑ
23:22
|
04.10.2024
Οι ξένοι μισθοφόροι που στρατολογήθηκαν υπέρ της Ουκρανίας ανέρχονται σε τουλάχιστον 18.000.
Ο Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 18.000 ξένους μισθοφόρους 85 χωρών έχουν στρατολογήσει δυτικές δυνάμεις ώστε να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού δήλωσε σήμερα ο 72χρονος διευθυντής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB), Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ σε συνάντηση ομολόγων του από την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS,  ο επικεφαλής του FSB τόνισε πως η κλίμακα του συστήματος που συγκρότησε η Δύση για τη στρατολόγηση μισθοφόρων στην Ουκρανία  αντικατοπτρίζεται στη λεγόμενη «Διεθνή Λεγεώνα Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας» στην οποία συμμετέχουν άτομα μεταξύ άλλων από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, από την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γεωργία.

Ο Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ δήλωσε πως οι χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι προωθούνται σε ειδικά κέντρα εκπαίδευσης σε ΝΑΤΟϊκά στρατόπεδα της Πολωνίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Κατήγγειλε δε πως ανάμεσά τους είναι και μέλη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων γεγονός που κατά την άποψή του «επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της Δύσης να κλιμακώσει την ένταση των στρατιωτικών ενεργειών» σε βάρος της Ρωσίας.

Ο Μπόρτνικοφ ανέφερε επίσης πως οι συγκρούσεις στην Ουκρανία μπορεί να επεκταθούν σε χώρες όπως η Λευκορωσία και η Μολδαβία επειδή οι ΗΠΑ και οι ΝΑΤΟϊκοί τους εταίροι επιδιώκουν την κλιμάκωση του πολέμου.

Σε άλλο σημείο, ο Μπόρτνικοφ δήλωσε πως η Ρωσία ολοκληρώνει τις διαδικασίες για να άρει τους Ταλιμπάν από τη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, θεωρώντας πως οι ενέργειες των αφγανικών αρχών  «αποσκοπούν στην εξασφάλιση της τάξης και της σταθερότητας» στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Κατηγορηματικά υπέρ των αμβλώσεων η Μελάνια Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα