ΑΘΗΝΑ
13:32
|
08.10.2024
Η πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και τα αναθεωρημένα εθνικά σχέδια Πορτογαλίας και Λιθουανίας στην ημερήσια διάταξη.
Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης για να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του ECOFIN.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ αναμένεται να εγκριθούν τα αναθεωρημένα εθνικά σχέδια της Πορτογαλίας και της Λιθουανίας.

Η ημερήσια συζήτηση περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο καθώς επίσης και συντονισμό των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών και Κεντρικών Τραπεζιτών των G20 (23-24 Οκτωβρίου) και της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (21-26 Οκτωβρίου).

Αναμένεται, τέλος, να εγκριθούν συμπεράσματα του Συμβουλίου αναφορικά με τη χρηματοδότηση για το κλίμα, ενόψει της 29ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP29), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11-22 Νοεμβρίου.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα στο 2025 τα γαλλικά Mirage στην Ουκρανία

Χαμάς: Έναν χρόνο τώρα συνεχίζουμε έναν μακρύ πόλεμο φθοράς

Το Ιράν «θα απαντήσει με σφοδρότερο πλήγμα», αν το Ισραήλ του επιτεθεί

Ρωσία και Κίνα σε ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα