ΑΘΗΝΑ
16:53
|
08.10.2024
Η περιφερειακή ενεργειακή μετάβαση στην ατζέντα του υφυπουργού Εξωτερικών για τους Ενεργειακούς Πόλους σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Αθήνα θα αναχωρήσει για Κωνσταντινούπολη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας παλιός «γνώριμος», ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και νυν υφυπουργός Εξωτερικών για τους Ενεργειακούς Πόρους, Τζέφρι Πάιατ, βρίσκεται από χθες ξανά στην Ελλάδα με την ατζέντα του να περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στην περιφερειακή ενεργειακή μετάβαση και τις  προτεραιότητες ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Πάιατ θα βρίσκεται στην Ελλάδα και αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει «την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας με ανώτερους Έλληνες αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Ενέργειας και του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ θα έχει και επαφές με ηγετικά στελέχη ενεργειακών εταιρειών προκειμένου να συζητήσει ευκαιρίες σχετικά με την ανάπτυξη καθαρής ενέργειας και τη βελτίωση της περιφερειακής συνδεσιμότητας».

Το πρόγραμμα του Τζέφρι Πάιατ θα συμπεριλαμβάνει επίσης ομιλία σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί από την Ε.Ε. με θέμα τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη και την προώθηση του κοινού στόχου ΗΠΑ-Ε.Ε. για πλήρη αποσύνδεση από τη ρωσική ενέργεια έως το 2027.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών για τους Ενεργειακούς Πόρους των ΗΠΑ θα αναχωρήσει για την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει στην Περιφερειακή Διάσκεψη Καθαρής και Ασφαλούς Ενέργειας της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα συμμετέχουν αξιωματούχοι από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Ρουμανία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «οι εκπρόσωποι θα συζητήσουν την προώθηση της ανάπτυξης καθαρής ενέργειας και τις συλλογικές προσπάθειες για την ενίσχυση της ηγετικής θέσης της περιοχής στην ενεργειακή ασφάλεια. Θα συνεχίσει επίσης (ο Τζέφρι Πάιατ) το έργο μας για τη στήριξη της ενεργειακής ανθεκτικότητας της Ουκρανίας αυτόν τον χειμώνα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρατική ενίσχυση σε λογαριασμούς ρεύματος ευάλωτων νοικοκυριών

Μέσα στο 2025 τα γαλλικά Mirage στην Ουκρανία

Χαμάς: Έναν χρόνο τώρα συνεχίζουμε έναν μακρύ πόλεμο φθοράς

Το Ιράν «θα απαντήσει με σφοδρότερο πλήγμα», αν το Ισραήλ του επιτεθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα