ΑΘΗΝΑ
18:50
|
08.10.2024
Το κλαδικό Συνδικάτο Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας απαιτεί να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα που σημειώθηκε σε ακόμα έναν χώρο δουλειάς.
Ο 36χρονος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλος ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στο χώρο δουλειάς το Σάββατο στην Κλειτορία Αχαΐας σε τυροκομείο της περιοχής.

Ένας 36χρονος έχασε τη ζωή του στην Αχαΐα, το απόγευμα του Σαββάτου (05/10), χτυπημένος από ηλεκτροφόρο καλώδιο, στην εταιρία «Μηλιτσόπουλος ΑΕ».

Σύμφωνα με το tempo24.news, ο άτυχος άνδρας έκανε εργασίες μαζί με τον αδελφό του σε τυροκομική μονάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος 36χρονος πιθανότατα χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο λόγω της βροχής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο άτυχος 36χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κλειτορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 36χρονος ήταν εργαζόμενος στην εν λόγω επιχείρηση στην Κλειτορία και ότι εντοπίστηκε νεκρός μέσα στον χώρο όπου εργαζόταν.

Το κλαδικό Συνδικάτο Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας απαιτεί να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα που σημειώθηκε σε ακόμα έναν χώρο δουλειάς, να διερευνηθούν όλα τα αίτιά του και να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους. Γι’ αυτό το σκοπό θα απευθυνθεί προς κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία.

Υπογραμμίζοντας ότι η εργατική τάξη μετρά νεκρούς και σακατεμένους την ώρα που η εργοδοσία μετρά τεράστια κέρδη, το σωματείο σημειώνει ότι το τελευταίο δυστύχημα «αποτελεί άλλη μια απόδειξη των επιπτώσεων της εντατικοποίησης της εργασίας, των 10ωρων και 12ωρων πολλές φορές, των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των ελλιπέστατων ελέγχων, που έχουν δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών και των επιχειρηματικών ομίλων να μην τηρούν το παραμικρό μέτρο ασφάλειας».

Δηλώνει πως «είναι σοβαρότατες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει ξηλώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που αφορούν την προστασία ζωής στην εργασία», επισημαίνοντας και τις ευθύνες της εργοδοσίας αφού «η αιτία για όλα τα θανατηφόρα και σοβαρά ατυχήματα που γίνονται σε όλους τους χώρους δουλειάς, είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας και σε εργατικό δυναμικό».

Επισημαίνεται ότι άλλο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε μόλις προχθές, τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, 7/10, όταν μια 25χρονη εργάτρια σκοτώθηκε εγκλωβιζόμενη σε μηχάνημα που τυποποιεί βαμβάκι σε εκκοκιστήριο στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαλκιδική: Εντοπίστηκαν αυξημένες ποσότητες αρσενικού σε δίκτυο ύδρευσης

Συναγερμός στις ΗΠΑ ενόψει του ισχυρού τυφώνα Milton

Φωτιά σε κτίριο στη Νίκαια κοντά στο Κρατικό Νοσοκομείο «Αγ. Παντελεήμων»

Ισπανία: Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα με τρανς άνδρες είναι γεγονός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα