ΑΘΗΝΑ
00:17
|
12.10.2024
Σαν ορμητικό ποτάμι οι απεργοί-διανομείς των αλυσίδων efood και wolt γέμισαν δρόμους της Αθήνας κάνοντας μοτοπορεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μαζική συμμετοχή πολλών εκατοντάδων διανομέων στις μεγάλες αλυσίδες διανομής προϊόντων εστίασης efood και wolt στην Αττική στη σημερινή 24ωρη απεργία και μοτοπορεία μετέτρεψε απόψε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σε κόκκινα «ποτάμια».

Πλήθος εκατοντάδων διανομέων μοτοσυκλετιστών κατέκλυσε τους δρόμους στο πλαίσιο μοτοπορείας πατώντας τις κόρνες και κάνοντας από όπου περνούσαν αισθητή την παρουσία τους και τα αιτήματά τους για βελτίωση αποδοχών, της ασφάλειας και συνθηκών δουλειάς.

Οι συγκεντρώσεις των απεργών ωστόσο είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα.

Η μαζική κινητοποίηση ξεκίνησε μετά τις 18.00 σήμερα το απόγευμα από τη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

Μίας που οι διανομείς απεργούν και σε άλλες περιοχές της χώρας ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται κατά τόπους, όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη.

Τι ζητούν οι διανομείς

Οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες διανομής efood και wolt έχουν συγκλίνοντα αλλά και επιμέρους αιτήματα.

 Ειδικότερα, οι διανομείς  της «efood» διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την απομάκρυνση των εργολάβων από τον τομέα δουλειάς τους, και για τους freelancers βασική αμοιβή ανά ώρα, ασφαλιστική κάλυψη εργατικού «ατυχήματος».

Από την άλλη, οι διανομείς της «Wolt» έχουν πλειάδα αιτημάτων. Μεταξύ αυτών: Αύξηση των αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους. Ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα για τους freelancers. Απευθείας πρόσληψη από την εταιρεία «Wolt» με αορίστου χρόνου σύμβαση, ουσιαστικές αυξήσεις με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους «στολάρχες» – διαχειριστές. Κάλυψη του εργατικού «ατυχήματος» με χρηματική αποζημίωση για όσο χρειαστεί για όλους τους freelancers. Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των freelancers από την εταιρεία «Wolt». Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημα που οφείλονται στους διανομείς από τους διαχειριστές της «Wolt». Άμεσα να χορηγηθούν όλα τα ΜΑΠ χωρίς χρηματική εγγύηση σε όλους τους διανομείς, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν. Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας. Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες με χρηματική αποζημίωση του μεροκάματου για όσο διαρκούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεν θα μείνει στα λόγια, είπε απόψε ο Ανδρουλάκης σε Θεσσαλονίκη

Ξυλοδαρμός μαθητή Λυκείου από ανήλικους στην Πρέβεζα

Δείτε live τη συναυλία για τα Τέμπη: Πλήθος κόσμου στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες, video)

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Λιάγκας για τα άστοχα σχόλια της κατοικίας του Μπάλντοκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα