ΑΘΗΝΑ
23:21
|
12.10.2024
Η ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok, απέλυσε περισσότερους από 500 υπαλλήλους στη Μαλαισία.
TikTok
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok, απέλυσε περισσότερους από 500 υπαλλήλους στη Μαλαισία, αντικαθιστώντας τους με τεχνητή νοημοσύνη. Οι περισσότεροι από τους απολυμένους ασχολούνταν με την επαλήθευση και τον έλεγχο του περιεχομένου, αλλά πλέον η διαδικασία αυτή είναι αυτοματοποιημένη και η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να εντοπίσει και να αφαιρέσει περίπου το 80% του περιεχομένου που παραβιάζει τους κανόνες της πλατφόρμας, αναφέρει το Reuters.

Σημειώνεται ότι οι περικοπές δεν θα επηρεάσουν μόνο τη Μαλαισία. Η TikTok σκοπεύει να προβεί σε απολύσεις και σε άλλες χώρες, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για τον παγκόσμιο έλεγχο του περιεχομένου. Η ByteDance απασχολεί σήμερα περισσότερους από 110.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η ByteDance ανακοίνωσε το κλείσιμο της υπηρεσίας ροής μουσικής TikTok Music. Η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη σε αρκετές χώρες, όπως η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και το Μεξικό. Οι συνδρομές στο TikTok Music θα λήξουν στις 28 Νοεμβρίου και οι χρήστες θα πρέπει να μεταφέρουν τις λίστες αναπαραγωγής τους σε άλλες πλατφόρμες πριν από αυτή την ημερομηνία. Τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων θα γίνονται δεκτά μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Wikipedia άρχισε να πειραματίζεται με άρθρα που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Casio: Νέο ρομποτικό κατοικίδιο για θεραπεία κατά του στρες

Το Ιράν σε συνομιλίες για συμφωνίες φυσικού αερίου, μεταφοράς και ηλεκτρικής ενέργειας

Κίνα: Επιστήμονες ανακάλυψαν 162.000 νέους ιούς με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Αύξηση των περιορισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους νέους παγκοσμίως

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα