ΑΘΗΝΑ
18:04
|
14.10.2024
Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τις απειλές της καταστρέφοντας τους δρόμους που συνδέουν τις δύο χώρες, ανέφερε ο νοτιοκορεατικός στρατός.
Έτοιμος να ανατινάξει δρόμους είναι, σύμφωνα με τη Σεούλ, ο στρατός της Πιονγκγιάνγκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να ετοιμάζεται να υλοποιήσει την απειλή της να αποκόψει τους δρόμους που οδηγούν στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τον στρατό της Σεούλ.

Ο Λαϊκός Στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα «διαχωρίσει πλήρως» τις δύο χώρες και «θα οχυρώσει τις σχετικές περιοχές της πλευράς μας» ως απάντηση στην «οξεία στρατιωτική κατάσταση» στη χερσόνησο, αναφερόμενη στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ και στις επισκέψεις αμερικανικών αεροσκαφών με ικανότητα ρίψης πυρηνικών στην περιοχή.

«Μετά από μια ανακοίνωση του στις 9 Οκτωβρίου, ο στρατός της Βόρειας Κορέας διεξάγει δραστηριότητες που υποτίθεται ότι συνδέονται με εκρήξεις στους δρόμους κατά μήκος των γραμμών Gyeongui και Donghae», δήλωσε το Γενικό Επιτελείο του στρατού της Νοτίου Κορέας τη Δευτέρα, όπως ανέφερε Πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας αναμένει ότι οι εκρήξεις θα σημειωθούν ήδη τη Δευτέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, συνταγματάρχης Λι Σουνγκ-τζουν.

Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι και σιδηρόδρομοι που συνδέουν τα αντίπαλα μέρη της Κορεατικής Χερσονήσου. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου απόψυξης υπό τον πρώην φιλελεύθερο πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, αυτός και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν συμφώνησαν τον Απρίλιο του 2018 να εκσυγχρονίσουν τις σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Από τότε που ο συντηρητικός πολιτικός Γιουν Σουκ-γέολ εξελέγη πρόεδρος το 2022, η σχέση της Σεούλ με την Πιονγκγιάνγκ έχει πάρει μια στροφή προς το χειρότερο.

Ο Κιμ ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής πέρυσι, όταν επαναπροσδιόρισε τον Νότο ως εχθρικό κράτος και όχι ως προσωρινά κατεχόμενο τμήμα της Κορέας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν επιδιώκει πλέον την ενοποίηση του έθνους, το οποίο διχάστηκε μετά τον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1950 και μια διεθνή επέμβαση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε τη Σεούλ ότι έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της και προειδοποίησε ότι ο στρατός της ετοιμαζόταν να ανοίξει πυρ εάν συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό. Drones φέρονται να έριξαν προπαγανδιστικά φυλλάδια σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της Παρασκευής.

Η Σεούλ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις ρίψεις φυλλαδίων, οι οποίες φέρεται να είναι απάντηση σε μπαλόνια που μεταφέρουν σκουπίδια στα σύνορα από το Βορρά. Ομάδες στο Νότο χρησιμοποιούν παρόμοιες φουσκωτές συσκευές για να μεταδίδουν προπαγανδιστικά μηνύματα και άλλα αντικείμενα εδώ και χρόνια, με την Πιονγκγιάνγκ να υιοθετεί αντίστοιχα αντίμετρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΣΗΕΑ: «Η ελευθεροτυπία δεν υποκύπτει στα τρολ του Διαδικτύου»

Η κυβερνητική «λύση» για το Κυπριακό: Καταστρέψτε την Κυπριακή Δημοκρατία

Υπό αναστολή οι (έως σήμερα μυστικές) συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ στο Ομάν

Πεκίνο: Ασύμβατος με την ειρήνη ο «ταϊβανέζικος αυτονομισμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα