ΑΘΗΝΑ
15:50
|
14.10.2024
Την ενοχή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου π. Αντώνιου, ως ηθικού αυτουργού και τεσσάρων υπαλλήλων της Δομής ζητά η εισαγγελέας.
«Ο λόγος του ήταν νόμος! Είχε κυρίαρχο ρόλο και άποψη καθοριστική στην Οργάνωση ο πατέρας Αντώνιος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ενοχή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου π. Αντώνιου, ως ηθικού αυτουργού σε κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος σε βάρος ανηλίκων φιλοξενούμενων που ζούσαν σε δομές της Οργάνωσης σε Βόλο και Χίο ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, μετά από μια μακρά δικαστική διαδικασία που ξεπέρασε ήδη τις 30 δικάσιμους,

«Ο λόγος του ήταν νόμος! Είχε κυρίαρχο ρόλο και άποψη καθοριστική στην Οργάνωση ο πατέρας Αντώνιος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας, η οποία ζήτησε επίσης την ενοχή για συγκεκριμένες κατηγορίες σωματικών βλαβών και για τέσσερις από τους τους επτά κατηγορούμενους υπαλλήλους δομών της Κιβωτού, οι οποίοι δικάζονται ως οι φυσικοί αυτουργοί.

Επικαλούμενη μαρτυρικές καταθέσεις, όπως αυτή της βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη, η εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευσή της ότι ο ιερωμένος είχε ταυτιστεί με την Κιβωτό και ότι το μοντέλο λειτουργίας της ήταν δικής του έμπνευσης. Ήταν, όπως επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός, «το πρόσωπο αναφοράς για τα παιδιά» και «είχε γνώση για ό,τι συνέβαινε σε κάθε σπίτι της οργάνωσης».

Όσο αφορά στους φυσικούς αυτουργούς, η εισαγγελέας τόνισε πως οι συγκατηγορούμενοι του π. Αντώνιου «δεν ήταν απλοί εργαζόμενοι», αλλά επιτελικοί σε υψηλές θέσεις στην ιεραρχία της Κιβωτού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ταινιοθήκη: Προβολή performance κρατουμένων μαθητών του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας

Γάζα: Εικόνες ασθενών με ορούς να καίγονται ζωντανοί-Ακριβές χτύπημα, λέει το Ισραήλ [Σκληρές εικόνες]

57 χρόνια χωρίς τον Τσε Γκεβάρα: Εκδήλωση, παρουσία της Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς

Λέσβος: Καταγγελία για βιασμό ανήλικης από δύο άνδρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα