ΑΘΗΝΑ
17:42
|
15.10.2024
Απεργούν σήμερα οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη διαμαρτυρία του για το καθεστώς ομηρείας στο οποίο παραμένουν πολλοί συμβασιούχοι αρχαιολόγοι που παραμένουν απλήρωτοι καθώς σημειώνονται πολύμηνες καθυστερήσεις στην έγκριση και κατανομή πιστώσεων, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του στους συμβασιούχους που απεργούν σήμερα Τρίτη, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, το πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων εντοπίζεται σε τουλάχιστον 16 διαφορετικές Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα, κυρίως σε έργα ΕΣΠΑ, και οι καθυστερήσεις φτάνουν έως και τους έξι μήνες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων:

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει την ανησυχία του για τις πολύμηνες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έγκριση και κατανομή πιστώσεων σε πολλά μεταφερόμενα, τμηματοποιημένα, ημιτελή ή και νέα έργα συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) καθώς και σε έργα που εκτελούνται με εθνικούς πόρους, γεγονός το οποίο έχει ως κύρια συνέπεια την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας του ΙΔΟΧ προσωπικού αλλά και την εξόφληση δαπανών των έργων.

Το Υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει να εκτελεί το 2024 μεγάλο αριθμό έργων και σωστικών υποέργων ανά την επικράτεια, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα αλλά και σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης από μια σειρά φορείς (Δήμους, Περιφέρειες, Υπουργεία). Στα έργα αυτά απασχολούνται εκατοντάδες συμβασιούχοι, οι οποίοι είναι απαράδεκτο να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, όμηροι μιας ιδιότυπης «στάσης πληρωμών» του δημοσίου που ξεκίνησε με την επί μηνός αναμονή (26/7-22/8/2024) για την απόδοση αρμοδιοτήτων στους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά συνεχίζεται έως σήμερα και έχει λάβει πλέον χαρακτηριστικά γενικευμένου φαινομένου.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία να επέμβει και να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή χρηματοδότηση των έργων, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ΙΔΟΧ εργαζομένων και οι λοιπές υποχρεώσεις του δημοσίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάζα: Εικόνες ασθενών με ορούς να καίγονται ζωντανοί-Ακριβές χτύπημα, λέει το Ισραήλ [Σκληρές εικόνες]

Για «ακριβές χτύπημα της αεροπορίας» σε νοσοκομείο του Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, κάνει λόγο το Ισραήλ, ενώ κυκλοφορούν εικόνες με τις σκιές νοσηλευομένων τυλιγμένες στις φλόγες.
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ για Ισραήλ: Προθεσμία 30 ημερών για να επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Έρευνα: Επτά στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι η δημοκρατία δεν προστατεύεται επαρκώς

ΛΑΕ για προϋπολογισμό 2025: Λιτότητα και φοροαφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων

Κως: Εργατικό δυστύχημα σε ξενοδοχείο-Νεκρός 42χρονος ηλεκτρολόγος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα