ΑΘΗΝΑ
14:12
|
16.10.2024
Νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ήττα για Παναθηναϊκό στο Παρίσι. Στη μάχη σήμερα ΠΑΟΚ και Μαρούσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευχάριστα αποτελέσματα… κατά το ήμισυ, έφερε για τις ελληνικές ομάδες μπάσκετ η 3η αγωνιστική Euroleague, με τον Ολυμπαικό να κάνει το «δύο στα δύο», ενώ σήμερα Μαρούσι και ΠΑΟΚ ρίχνονται στον στίβο του FIBA Europe Cup.

Αυτός που δεν τα κατάφερε, χθες Τρίτη, ήταν ο Παναθηναϊκός, καθώς τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ του δευτέρου ημιχρόνου τον ανάγκασαν στην πρώτη φετινή ευρωπαϊκή ήττα του, με 84-80 από την Παρί, με την ομάδα της Αθήνας να καταθέτει ένσταση για την φάση που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα, όταν στα 3:42΄ πριν από τη λήξη χρεώθηκε στους «πράσινους» αντιαθλητικό φάουλ που έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των Γάλλων.

Ο Παναθηναϊκός πλέον «κοιτάζει» προς τον επόμενο αγώνα του, αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου εναντίον της Ρεάλ, στην πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων ύστερα από τον περυσινό τελικό του Final Four, στο Βερολίνο.

Από την άλλη πλευρά, χωρίς να χρειαστεί να πιεστεί ο Ολυμπιακός έκανε το δύο στα δύο στο ΣΕΦ, ξεπερνώντας άνετα το εμπόδιο και της Αρμάνι Μιλάνο (89-68), και επιστρέφει την Παρασκευή εκεί όπου ηττήθηκε στην πρεμιέρα, δηλαδή στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά για τον αγώνα με την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.  

Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχουν σήμερα Μαρούσι και ΠΑΟΚ, καθώς δίνουν παιχνίδια για την 2η αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Η ομάδα των βορείων προαστίων αντιμετωπίζει τη Σαμπάχ στο Μπακού (18:00) και θα επιδιώξει να «ζευγαρώσει» τις νίκες της στον 7ο όμιλο της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο «Δικέφαλος του βορρά» υποδέχεται την Πόρτο στο κλειστό της Πυλαίας (20:15), στο ντέρμπι κορυφής για την 2η αγωνιστική του 9ου ομίλου. Οι Θεσσαλονικείς θα «κυνηγήσουν» τη δεύτερη νίκη τους στο γκρουπ, προκειμένου να πάρουν… κεφάλι στην «κούρσα» για την πρώτη θέση του ομίλου, ο κάτοχος της οποίας προκρίνεται στους «16».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλιάν Εμπαπέ: Οργισμένος και έτοιμος για προσφυγή στη δικαιοσύνη για την υπόθεση βιασμού

«Τέλος» η Αλεξία Καμμένου απ’ την Εθνική πόλο Γυναικών

Ρωσία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ

Euroleague: Διπλή αγωνιστική υποχρέωση για Ολυμπιακό και ΠΑΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα