ΑΘΗΝΑ
15:32
|
16.10.2024
Ο τελικός σκοπός της Δύσης είναι να ενσωματωθεί η Μολδαβία στην Ρουμανία, καταγγέλλει η Μαρία Ζαχάροβα λίγες μέρες πριν τις εκλογές στο Κισινάου.
Προεδρικές εκλογές και δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ε.Ε. την Κυριακή στη Μολδαβία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τελικό σχέδιο της Δύσης για τη Μολδαβία είναι να την ενσωματώσει στη Ρουμανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Sputnik.

«Αυτή η ιδέα συζητείται στις συνόδους κορυφής, στις συνεδριάσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Τους λένε ότι οι πόροι τους έχουν περιοριστεί γιατί τώρα πρέπει να τους μοιραστούν με τη Μολδαβία. Φανταστείτε τι θα πουν στους Μολδαβούς. Αλλά δεν θα πουν τίποτα, γιατί μέχρι τότε, η Μολδαβία δεν θα υπάρχει πλέον ως χώρα Σύμφωνα με το σχέδιο της Δύσης, η Μολδαβία πρόκειται να γίνει μέρος της Ρουμανίας», ανέφερε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

«Φυσικά, η ρουμανοποίηση της Μολδαβίας, δηλαδή η απορρόφησή της από τη Ρουμανία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Πρόκειται για μια ιστορική μάχη που συνεχίζεται για δεκαετίες και αιώνες, και τώρα έχει απλώς φτάσει σε ένα νέο επίπεδο», πρόσθεσε.

Η Μολδαβία, μια μικρή χώρα σφηνωμένη μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας, θα διεξαγάγει προεδρικές εκλογές την Κυριακή, με την νυν πρόεδρο Μάγια Σάντου να αναμένεται να επανεκλεγεί για μια δεύτερη θητεία, ενώ παράλληλα θα στηθούν κάλπες και για το δημοψήφισμα σχετικά με την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε., στο οποίο οι πολίτες θα κληθούν να προσθέσουν μια ρήτρα στο σύνταγμα που θα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και μια διάταξη που δίνει προτεραιότητα στους κανονισμούς της Ε.Ε. έναντι των τοπικών νόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δώδεκα κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ της επιλογής του «ΝΑΙ» και μόνο δύο διαφωνούν με την προοπτική η ένταξη στης Ε.Ε. να γίνει συνταγματικός στόχος.

Ένα «ΝΑΙ», που θεωρείται πιθανότατο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω εντάσεις μεταξύ της φιλοδυτικής ηγεσίας και της αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας στα ανατολικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έλληνες πιλότοι στην άσκηση του ΝΑΤΟ για τη χρήση πυρηνικών;

Το Ισραήλ βομβάρδισε το δημαρχείο της Ναμπατιέ του Λιβάνου-Νεκρός και ο δήμαρχος

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από την Ηλία Κασιδιάρη

Έρχεται… το Μουσείο Ελληνικής Γελοιογραφίας στο πρώην Καπνεργοστάσιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα