ΑΘΗΝΑ
17:26
|
16.10.2024
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκοπίμως μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η Ναμπατιέ του νοτίου Λιβάνου λίγο μετά από κύμα ισραηλινού βομβαρδιμού στις 16 Οκτωβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη μετά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Δήμο της νότιας πόλης Ναμπατίγιε και στα κτίρια της Ένωσης Δήμων, ανέφερε ο ανταποκριτής του λιβανέζικου πρακτορείου Al Mayadeen στο νότιο Λίβανο, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να στοχεύει αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη, στοχεύοντας κτίρια κατοικιών και πολλές τοποθεσίες, ανέφερε το λιβανέζικο πρακτορείο.

«Το χτύπημα του ισραηλινού εχθρού… σε δύο κτίρια, αυτό του δήμου Ναμπατίγιε και της Ένωσης Δήμων, σκότωσε πέντε ανθρώπους», δήλωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι προσωρινός και ότι οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

Ο ανταποκριτής του Al Mayadeen επιβεβαίωσε ότι στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται ο δήμαρχος της πόλης, Άχμαντ Καχίλ, ένας άλλος λειτουργός της δημοτικής αρχής, και τρεις πολίτες.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκόπιμα μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που συζητούσε τις υπηρεσίες της πόλης και τις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ναμπατίγε, Χογουάιντα Τουρκ, είπε στο Al Mayadeen ότι η ομάδα των ατόμων που δέχθηκε την ισραηλινή επίθεση παρέμενε στο κτίριο του δήμου, παρέχοντας υπηρεσίες στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης κρίσεων εν μέσω της συνεχιζόμενης ισραηλινής επιθετικότητας σε ολόκληρο τον Λίβανο.

Επισήμανε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στα κτίρια ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης ήταν εξαιρετικά σοβαρές.

Μετά τη φονική επίθεση, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι στόχευσε ορισμένους στόχους της Χεζμπολάχ στην περιοχή Ναμπατίγιε.


Περισσότερες από επτά επιπλέον ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την περιοχή, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν επίσης νέα αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαμπούς στο νότιο Λίβανο.

Επιπλέον, οι πόλεις Άϊτα αλ Σάαμπ, Χανίν, Ταϊμπέχ, Ταλ αλ Οβάιντα και Κλαϊλέχ έγιναν επίσης στόχος ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.


Ο αριθμός των νεκρών αμάχων εξακολουθεί να αυξάνεται

Το Επιχειρησιακό Κέντρο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο αριθμός των νεκρών από τον περασμένο Οκτώβριο στον Λίβανο έφτασε τους 2.350 νεκρούς, με 10.906 τραυματίες.

Τα νεότερα στοιχεία φέρνουν επίσης τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε μια σφοδρότερη επίθεση στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου σε 1.356 νεκρούς.

Η ισραηλινή κατοχή εξαπέλυσε το πρωί της Τετάρτης δύο αεροπορικές επιδρομές στο νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου Βηρυτό, ανέφερε ο ανταποκριτής του Al Mayadeen.

Ξεκλήρισμα μιας οικογένειας

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Λίβανο τη Δευτέρα σκότωσε 23 μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ανέφεραν πολλά μέσα ενημέρωσης. Η επίθεση έπληξε μια μικρή πολυκατοικία στο χωριό Αϊτού, που βρίσκεται σε μια κατά κύριο λόγο χριστιανική περιοχή, μακριά από τα κύρια προπύργια της μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκεχειρία σε Γάζα και Λίβανο και ανεξάρτητη Παλαιστίνη ζήτησε ο εμίρης του Κατάρ

Ο Ζελένσκι παρουσίασε τελικά δημόσια μέρος του «σχεδίου νίκης» του

Υπέρ της επιστροφής των εποίκων στη Γάζα ο Ισραηλινός πρώην υπουργός Μπένι Γκαντς

Νέο εκπρόσωπο αναζητούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα