ΑΘΗΝΑ
14:36
|
17.10.2024
Αυτό που λείπει είναι μία αποτελεσματική πολιτική επιστροφών «παράνομων μεταναστών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτό που λείπει είναι μία αποτελεσματική πολιτική επιστροφών «παράνομων μεταναστών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες σχετικά με το μεταναστευτικό προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα κυριαρχήσουν τρία θέματα τόνισε ο πρωθυπουργός.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο Ζελένσκι και να ακούσουμε τις προτάσεις του σχετικά με το σχέδιο νίκης το οποίο έχει διαμορφώσει. Θέλω να επαναλάβω την πάγια θέση της Ελλάδας η οποία είναι και θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Ουκρανία είναι εκείνη που θα επιλέξει τον χρόνο τον οποίο θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ειρήνης με τη Ρωσία. Πρέπει όμως να μπορεί να το κάνει από θέση ισχύος και όχι από θέση αδυναμίας.

«Θα έχουμε μία πρώτη συζήτηση για τα θέματα ανταγωνιστικότητας τα οποία θα εξετάσουμε και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο άτυπο συμβούλιο της Βουδαπέστης. Θέλω να επαναλάβω την απόλυτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε ο κ. Ντράγκι μέσα από το πόρισμά του σχετικά με τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας στην Ε.Ε. Και να ξαναπώ ακόμα μία φορά ότι όπως είμαστε σήμερα οι φιλόδοξοι στόχοι της Ε.Ε. δεν εναρμονίζονται με τα οικονομικά μέσα τα οποία έχουμε στη δυνατότητά μας για να μπορούμε να τους πετύχουμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Θα μας απασχολήσει πολύ και το ζήτημα της μετανάστευσης. Η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υλοποίησης μιας πολύ αυστηρής αλλά δίκαιης πολιτικής για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και με χαρά διαπιστώνω ότι σταδιακά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν έρθει πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις.

«Αυτό το οποίο λείπει από την ευρωπαϊκή μας στρατηγική είναι μία αποτελεσματική πολιτική επιστροφών και χαίρομαι ιδιαίτερα ότι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία και θα εξουσιοδοτήσουμε καθώς φαίνεται να μπορέσει να καταθέσει στο Συμβούλιο καινοτόμες προτάσεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο στις χώρες προέλευσής τους πιο αποτελεσματικές. Και εκεί θέλω να θυμίσω ότι επιστροφές πρέπει να γίνονται και προς την Τουρκία γιατί αυτό είναι και στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας από το 2016» κατάληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκοπίμως μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Τους νεκρούς του ισραηλινού βομβαρδισμού στο Αϊτού κήδεψαν Σιίτες, Σουνίτες και Μαρωνίτες ιερείς

Ουκρανία: Εθνικιστές με πιστόλια και μαδέρια μπούκαραν σε εκκλησία-Απωθήθηκαν

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από τις δηλώσεις του Σαμαρά για το Κυπριακό

Έρευνα: 115.000 παιδιά στην Ελλάδα βιώνουν οικονομική φτώχεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα